Witam.
Otóz przy wymianie szczęk hamulcowych okazalo sie że jedna z linek recznego jest zatarta w miejscu wchodzenia do bębna hamulcowego. Może wiecie czym to potraktować by ruszyła.
| « Poprzedni | Następny » |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | Na pewno jest zatarta? Niemożesz jej ruszyć? Bo u mnie grzał się bęben i okazało się, że skorodowało mocowanie pancerza do podwozia-linka chodziła tylko w jedną stronę... Nowa linka to wydatek rzędu 50zł. A co do ruszenia - popróbuj jakiejś nafty, poczekaj dzień, może pomoże... |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | Zdejmę ją i trochę wymoczę w WD40 i zobaczę jaki efekt będzie, w przeciwnym razie i tak zmienię na nową. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | Miałam to samo w E8 - niestety poprzedni właściciel nie używał prawie wcale hamulca ręcznego i mimo że linki nie były przerwane - zatarły się i nie dało się ich uratować. Musiałam wymienic na nowe. Koszt jednej oryginalnej z Toyoty to 200 zł - mi mechanik wsadził z Poldka dwie za 180 zł i było OK. |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | Przy montażu rozwierć otwory i nagwintuj na nowo - jak tak zrobiłem w kolektorze wydechowym. |
mirwin TOYOTA DRIVER Rover 420D Wołomin | Właśnie tak zamierzam zrobić. |
| « Poprzedni | Następny » | |