Cytat:
|
2005-12-01 09:39:56, Bambek pisze:
Witam. Przepraszam, że się powtarzam z pytaniem bo wydaje mi się, że gdzieś już ten temat się przewijał na forum, ale nie moge go znaleźć, szukałem wczoraj dość długo i nie znalazłem, dlatego pytam. Jeśli ktoś może podać namiar na watek o tym temacie to proszę o dołączenie tam mojego postu. Mam problem z opdającą klapą tylną w caro. Wiadomo, jest już zimno, siłowniki straciły swoją sprawność już dawno temu i klapa opada na głowę. Latem jeszcze jest ok. Czy ktoś wie od jakiego auta można by zaadoptować siłowniki o większej nośnośći? Obecnie te co posiadam są fabryczne. Podobno mocniejsze są od caro+... Proszę o sugestie.
|
|
Bambku, utrzymując swoją wypowiedź w tonie obecnie obowiązującym na forum muszę Ci powiedzieć, że szlag mnie trafia, czytając tak rozpaczliwe historie.
Czemu szlag? Prawdą jest, że każdy z nas czasem walczy z klapą atakującą jego czoło i klnie w niebogłosy, że kiedyś to naprawi i nie robi nic. Gdybyś przyjrzał się posiadanym przez Ciebie siłownikom, być może dostrzegłbyś, że każdy z nich ma podaną siłę jaką oferuje do dyspozycji podczas jego wykorzystania - wielkość ta jest nadrukowana na korpusie siłownika.
Nikt nie poradzi Ci nic więcej prócz rozwiązania ujętego w kilka żołnierskich słów: "Koleś, rusz czachą, zdejmij jeden siłownik, idź do pieprzonego sklepu, rzuć w twarz leniwemu w trzy ****** handlarzowi Twój siłownik i grzecznie, ubliżając mu od najgorszych złodzieji, poproś go o dwie sztuki siłowników mocniejszych, niż te, które masz zainstalowane w samochodzie."
Wypada jedynie dopisać: to trochę kosztuje i NIE MA tańszych alternatyw (no chyba że odpowiednio przycięta kantówka wożona jako podpórka klapy, ale chyba nie o to chodzi)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że swą frustrację nad poziomem problemu kolegi wystarczająco dobrze zakamuflowałem kołderką miłych do wyżygania zdań pobocznych, jak Momiku sądzisz?