Carina II CT 150 zbiornik paliwa.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z posiadaczy tego samochodu wie gdzie dokładnie znajduje się końcówka odpowietrznika zbiornika paliwa???
Zawsze miałem problemy z zapowietrzającym sie zbiornikiem, a raz nawet tak się zassał ze samochód stanął.........moge oczywiście odkrecać korek od wlewu ale to sie chyba mija z celem.Czy ktoś już się z tym spotkał??? Jak to udrożnic???

W mojej Corolli jest z tyłu zbiornika, ale sprytnie schowany - włożony w belkę poprzeczną i wcale go nie widać, wystaje tylko mała rurka od spodu tej belki.

Cos chyba jest za bardzo nie tak, bo wczoraj wieczorem odkrecałem korek wlewu (lekko zassany) dziś jeszce nigdzie nie jechałem, od rana stoi na słoneczku, podchodze odkrecam korek a tu pssssssssssssssss............i to bardzo konkretne. Czy nie pogarsza to przypadkiem osiągów silnika i nie daje popalić pompie paliwowej????..........Pomóżcie, przy okazji wyczyściłem korek i odpowietrzenie działa ale po godzinie stania......psssssssssss......

Obgadaliśmy sprawe na gg. Maciek własnie idzie szukać przyczyny, ja trzymam kciuki
Jeśli się uda ustalić co i jak to na pewno zostawimy porady dla potomnych

Pozdrawiam

moja zawsze syczy. mam to gdzieś. ważne że pali i jeździ

U mnie tez syczy, kiedys juz byla o tym mowa, pamietam ze Kafiego to denerwowalo, chcial zrobic jakis odpowietrznik.

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-08-31 22:30:17 ]

Miałem kiedyś niedrożne odpowietrzenie zbiornika paliwa i problem nasilił się do tego stopnia ,że nie chciał zapalić bez odkręcenia korka.Podciśnienie w zbiorniku wysysało paliwo z węży idących do pompy .To też był diesel Z tego co wiem wąż odpowietrzajcy w Carinie kończy się gdzieś w belce

Mógł się zapchać otworek w odpowietrzniku. W moim jest mosiężna wkładka z otworkiem ok 1mm