Muszę się pochwalić...

« Poprzedni | Następny »
Niestety nie mam w moim "bolidzie" komputera pokładwiego ale zrobiłem ostatnio test na spalanie. Domowym sposobem babci ilość wlanego paliwa/ilość zrobionych kilometrów.Pomiary robione w trasie, prędkość max 110 (z reguły 90-100). Wyniki samego mnie zaskoczyły bo na 12l paliwa(BP Diesel Ultimate) zrobiłem 260 km co w przeliczeniu daje 4,6l/100km. Jak to wyglada w waszych dieslach???(silnik 2C 2,0 Diesel )

Co jest, szczęki opadły?

Ja swoją Rollką 1,6 po mieście uzyskałem wg kompa 7,0l. Pomiaru dokonywałem przez tydzień. Muszę jednak szczerze przyznać że jezdziłem jak kapelusznik. Dzisiaj rano zresetowałem kompik i jeżdziłem już normalnie czyt. jak inni użytkownicy dróg. Na razie po ok. 20km komp. wyświetla 9,0l (to też chyba niezły wynik)

Pozdrawiam

Cytat:
Ja swoją Rollką 1,6 po mieście uzyskałem wg kompa 7,0l. Pomiaru dokonywałem przez tydzień. Muszę jednak szczerze przyznać że jezdziłem jak kapelusznik. Dzisiaj rano zresetowałem kompik i jeżdziłem już normalnie czyt. jak inni użytkownicy dróg. Na razie po ok. 20km komp. wyświetla 9,0l (to też chyba niezły wynik)

Ja swoja pierwsza E12 1.6 regularnie wypalalem albo 8,7 (kiedy nie odprowadzalem corki do przedszkola i do roboty jezdzilem przed korkami) albo 9.0 kiedy jezdzilem pozniej i juz stalem w korkach.
W nastepnej E12 1.6 uzyskuje okolo 9.0 (z wlaczana automatyczna klima, w sezonie urlopowym -wiec i przepustowosc miasta jest wieksza).
Za chwile problem nie bedzie mnie wogole dotyczyl, bo moja firma przenosi sie do strefy platnego parkowania i musialbym placic 400 PLN miesiecznie za mozliwosc zaparkowania wlasnego samochodu w centrum pod robota.

Cytat:
2005-09-02 09:49:42, Bartek72 pisze:
...moja firma przenosi sie do strefy platnego parkowania i musialbym placic 400 PLN miesiecznie za mozliwosc zaparkowania wlasnego samochodu w centrum pod robota.

O kurcze Ale kwota...
Jak w takim razie bedziesz teraz dojeżdzał do pracy?

Pozdrawiam

Pewnie autobusem...
...albo samochodem, a samochod zostawial 1,5 kilometra od roboty. Troche bez sensu, nie?
Po kradziezy mojej poprzedniej Rolki przez poltora miesiaca dojezdzalem autobusem - wiecie jak mi czytelnictwo ksiazek wzroslo?
"Sto lat samotnosci" Marqueza przeczytalem chyba w tydzien! Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo (robie dobra mine do zlej gry).
Tylko ze to co zaoszczedze na bezynie, wydam na ksiazki...
Zobaczymy, badzmy dobrej mysli.

jeszcze pare podwyzek i rower i autobus czeka nas wszystkich...

Grunt że się nie załamujesz...
Kurcze ja nadal nie wierze ... 400zł Rozumiem, że w Stolicy są większe zarobki ale jak widać dla Was to też jest kwota zaporowa
Pytam z ciekawości - czy strefa parkowania dzieli się jakoś czy w centrum 400zł za abonamencik i "narazie"? Ile wynosi opłata za godzinę postoju?

A z tymi rowerami to serio trzeba będzie myśleć... ja sporo swego czasu jeździłem ale dla przyjemności. Czyżby Wszechmocny o mnie pomyślał i postanowił specjalnie dla mnie połączyć przyjemne z pożytecznym?

A co do książek jeszcze.. u mnie droga do centrum to "przez lasy i pola" więc lubie popatrzeć na to wszystko dla relaksu... toż to prawie 30min zielonego koloru...
A sieciówke na busa od października to chyba kupie na 3 miesiące, szkoda że nie ma na rok

Pozdrawiam

Cytat:
2005-09-02 19:16:01, MisiekII pisze:
A z tymi rowerami to serio trzeba będzie myśleć... ja sporo swego czasu jeździłem ale dla przyjemności. Czyżby Wszechmocny o mnie pomyślał i postanowił specjalnie dla mnie połączyć przyjemne z pożytecznym?

Tu nie ma co myśleć tylko trzeba działać. Ja swój już wyczyściłem i zaraz jadę na lekką przejażdżkę żeby po mału nabrać kondychę.

Mój rower gotowy do jazdy bez problemu... do kumpli z sąsiednich osiedli odległych o kilka km juz od dawna śmigam na biku

Pozdrawiam

A ja nawet 2 odszykowałem
Ale i tak autkiem jeszcze daje rade bo na gazie i pali 7,5 l więc nie jest jeszcze tak źle

Moja była E8 paliła 5,6 - 6,0 l/100 km a ta teraz E9 to tak 6,6-7,0 l/100 km więc nie jest źle. Ogólnie auto służy mi do jeżdżenia do szkoły i moze już wkrótce...do pracy ...
Cena benzyny to szaleństwo i gdybym musiała więcej jeździć to nie wiem co bym zrobiła

Cytat:
2005-09-02 21:51:35, looqasch pisze:
A ja nawet 2 odszykowałem

U mnie są 4 rowery - każdy ma swój
Kupujcie rowery dla całej rodziny póki jeszcze tanie są... zaraz ktoś wywęszy interes

Madzia - teraz bardziej sportowo się poruszasz widać .. wtedy z klasą bardziej.. spokojnie płynęłaś

Pozdrawiam

Cytat:
2005-09-02 22:32:47, MisiekII pisze:
Madzia - teraz bardziej sportowo się poruszasz widać .. wtedy z klasą bardziej.. spokojnie płynęłaś Pozdrawiam

O bardzo możliwe - z tej można więcej wykrzesać Nie no cięższa jest, z katem i wtryskiem i więcej pali

polecam Yarisa )) w korku max 6.0, po trasie min 3.9 l/100km

co do stref parkowania w 100-licy: generalnie objela ona glownie Centrum (choc szykuja sie na szersza skale) i za godzinke mniej wiecej 2 zeta (placimy od 8 do 18-tej kazego dnia, bez sobot i niedziel)

« Poprzedni | Następny »