Pomoc warszawiaków !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie warszawiaki Moja Agata wraca z Cypru albo 30.08. albo 02.09.......i przylatuje na lotnisko w warszawie. Ja akurat w tym pierwszym terminie mam rade pedag. a w drugim juz pracuje...ale gdyby udało mi sie urwać to chciałbym pojechac po nią do warszawy ładą...

Moje pytanie brzmi:

Czy ktoś z was byłby taki ofiarny i popilotowałby mnie przed warszawa na same lotnisko.....sorki ale w warszawie byłem 4 lata temu ostatni raz i w dodatku pierwszy raz bede jeździł ytam samochodem. Sam bym pewnei dał rade ( z mapą) ale po co mam szukać i sie męczyć jak ktoś z was moze mi pomóc
no chyba że oznaczenia sa tak czytelne ze nie trzeba

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2005-08-17 19:59:16 ]

Zaxiu, jesli tylko kampania wrzesniowa mi nie przeszkodzi, z najwieksza przyjemnoscia Cie popilotuje!

to ja tylko powiem ze dojazd do terminala jest prosciutki.. doslownie 3, 4 skrzyzowania ) (bez wjezdzania do miasta prawie)
wystarczylo zerkniecie na mape i kilka slow wymienionych z Goralem ehhehheh

no ale nie ma jak pilot...

ZAX, generalnie to masz oznakowane jadac od Lodzi. Skrecasz kawalek za tym, jak miniesz dziwne, pokurczone latarnie tam trzymaj sie prawego pasa. Potem masz jakas stacje i mc syfa i juz. Potem prooosto na lotnisko. I jedz na pietrowy parking najblizej terminala - na krotko kosztuja tak samo, jak te odleglejsze. to tyle, co pamietam.
aha, na Gierkowce uwazaj na ograniczenia do 70 km.h - niemal na kazdym potrafia pały stac.

I uwazaj, bo TAM jezdza bardzo agresywnie - nie to, co w Lodzi.

Adaś, z Koninia do W-wy przez Łódź???? bliżej przez Bydgoszcz będzie...

Zaxiu, jeśłi będziesz miał plan Wawy to dojazd jest prosty.
jadąc od Konina trasą poznańską już w W-wie mijasz po prawej TESCO, 3 światła dalej masz po prawej BP (zielona), skręcasz przy tej stacji w prawo w ulicę Dźwigową. jedziesz pod dwoma wiaduktami i na drugich światłach kręcisz w lewo w Kleszczową. jedziesz prosto mijając trzy światła i dwa wiadukty. pod trzecim wiaduktem kręcisz w prawo w Żwirki i Wigury i kilometr dalej masz lotnisko.

tam uważaj, bo port i dojazdy są w przebudowie. dokładnie czytaj tablice i będzie cacunia

proste...?

w razie czego dzwoń.

No to ok....wydrukuje sobie twój opis a jakby co to bede dzwonił....myślałem że dojazd jst jakiś zakręcony ale jak nie to dam rade

aha będe jechał tą trasą warszawską...bo chyba najlepsz dojazd z konina....

Cytat:
2005-08-17 21:31:05, zax pisze:
aha będe jechał tą trasą warszawską...bo chyba najlepsz dojazd z konina....

może nie najlepszy (tiry), ale najkrótszy i najprostrzy.
no i w Łowiczu możesz Lewemu pomachać

masz cb? jak nie to załóż. pomaga w takich sytuacjach.

Daj znać, o której planujesz przyjazd. Jak nie będę w pracy, to mogę Cię popilotować.
Em.

Cytat:
2005-08-17 21:23:34, Góral pisze:
Adaś, z Koninia do W-wy przez Łódź???? bliżej przez Bydgoszcz będzie... Zaxiu, jeśłi będziesz miał plan Wawy to dojazd jest prosty. jadąc od Konina trasą poznańską już w W-wie mijasz po prawej TESCO, 3 światła dalej masz po prawej BP (zielona), skręcasz przy tej stacji w prawo w ulicę Dźwigową. jedziesz pod dwoma wiaduktami i na drugich światłach kręcisz w lewo w Kleszczową. jedziesz prosto mijając trzy światła i dwa wiadukty. pod trzecim wiaduktem kręcisz w prawo w Żwirki i Wigury i kilometr dalej masz lotnisko. tam uważaj, bo port i dojazdy są w przebudowie. dokładnie czytaj tablice i będzie cacunia proste...? w razie czego dzwoń.

A jakby Ci się nie chciało jakimiś bocznymi skrótami jeździć , to jedziesz sobie trasą poznańską jeszcze dalej aż zauważysz duuuże skrzyżowanie ze światłami i wiaduktem nad nim (pierwsze skrzyżowanko z wiaduktem, takie wieeelgachne). Tam skręcasz w prawo i jedziesz dwupasmówką (albo i więcejpasmówką) szukając skrzyżowania ze Żwirki i Wigury (to też taka zaje..sta ulica dwu- albo więcejpasmowa). Tam skręcasz również w prawo i jedziesz już prosto czekając tylko na drogowskazy do lotniska (Okęcie jest zaraz przy tej ulicy).
To dalej, ale... - wg mnie - prościej (na tych Góralowych uliczkach ja bym się pogubił; próbowałem sobie tamtędy robić skrót, ale mnie wqrzał ruch duży na dość wąskich ulicach i gubiłem drogę ) i jedziesz cały czas głównymi - że tak powiem - arteriami stolycy . Pewnie i czasowo niewiele dlużej, a może i niekiedy krócej.
Wybór należy do Ciebie.

Najlepiej oczywista z pilotem.

Myśłe że na dniach będe wiedział kiedy będzie wracała Agata....co do godziny to będzie około 10.00.....
Jezeli ktoś mnie poipilotuje to będzie fajnie...a jak nie to bede korzystał z wazych opisów....trasa mariuszni chyba jest chyba najprostsza

pozdrawiam...dam znać jeszcze o terminie i czy jade

o ile wytrzeźwieję to terz sluze pomocą, nawett jako pilot!

Agata wraca 02.09. o godz. 10.00 ma przylecieć samolot na lotnisko.
Jeżeli sie uda to jade ładą ją odebrać.....myśle ze dam rade-a jak nie to będe dzwonił...

Góral ile wam zabrało przejechanie trasy wawa-konin na zlot ???

na 10.00 mam być to chyba najlepiej jak wyjade 5.30 ???

[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2005-08-28 23:51:24 ]

Jestem do dyspozycji, pilot czy spot nadaje sie do wszystkiego

Bobo, jade w piątek po Agate ładzianką...mam nadzieję ze tam dojade
W sumie stwierdziłęm że od czego ma sie kumpli z klubu...jeżeli miałbyś czas to mógłbyś mnie popilotować
Mam być na 09.50 na lotnisku, z Konina wyjade wcześnie....moglibyśmy sie umówić na tym BP o którym pisał Góral....tzn stacja BP (3 światła za Tesco). Myśle ze wtedy byśmy pojechali zaraz za nia w prawo-no i byś mnie podprowadził.
Na stacji byłbym gdzieś 8.40-9.00.
Zaraz sprawdze czy mam twój nr a jak nie to wezme z profilu - wtedy dałbym ci znać przed wawą na która będe na stacji

Co ty na to ?

Oczywiscie jeżeli masz ochote i czas.......no i bene

pozdrawiam

hmmm chyba jednak bede musiał liczyc na własne umiejętności....

pozdrawiam

p.s. ale jakby co to zabieram do was-warszawiaki-telefony

Juz wszysko wyjasnione

Jako, że mogę być lekko nie przy telefonie...no chyba, że jakiś czyn groźniejszy popełnisz, to się zjawie
Ale...
Mam nadzieje,ze coś Ci to pomoże

Trasa z Dźwigowa (Warszawa) do Warszawa-Okęcie-lotnisko

Początek trasy w punkcie Dźwigowa (Warszawa) 00:00 minut do:
Jazda ulicą Dźwigowa 00:00 8
Zmiana ulicy z Dźwigowa na Globusowa 00:01 7
Zmiana ulicy z Globusowa na Szczera 00:01 6
Zmiana ulicy z Szczera na Bolesława Chrobrego 00:02 6
Zmiana ulicy z Bolesława Chrobrego na Kleszczowa 00:03 5
Zmiana ulicy z Kleszczowa na Łopuszańska 00:04 5
Zmiana ulicy z Łopuszańska na Hynka F. 00:07 2
Wjazd z ulicy Hynka F. na drogę 634 634 00:09 1
Dojazd do punktu końcowego Warszawa-Okęcie-lotnisko 00:09 0

To napisz mu co ma zrobić konkretnie

chyba więcej nie trzeba;-P

„OOOOOOOO, jakie ładne zdjątka”, jakby powiedziała Dede. . My też mamy takie zdjęcia na stronie WWW.wrocław.pl , ale u nas nie ma takich barwnych zygzaków na drogach. Ponieważ u nas były by same zygzaki.
DEx