Corolla E11 nawiew....

« Poprzedni | Następny »
Jakieś 2 m-ce temu ojciec kupił sobie Corollke E11 98 rok (ładniutka) Wszystko jest oki poza jednym, nawiew jest bardzo słaby. Na najwyższym biegu chodzi moze tak jak w mojej (CT150) na 2 biegu. Moje pytanko brzmi- czy to normalna sytuacja dla tego modelu??

Sytuacja normalna nie jest. O ile rollka posiada klimę, to powinna mieć
filtr kabinowy(należy go wymienić). Jeśli nie to wyczyścić otwory wentylacyjne(mogły się przytkać)
Pzdr.

Maciek, po prostu nie ma co porównywać

Zgadza się - to może być filtr. A nawet jeśli nie to na zdrowie wyjedzie jego wymiana.
Zobacz też czy nie nazbierały się jakieś igły, liście itp na podszybiu.

Pozdrawiam

Czyli z tego co wiem to trzeba odkręcić podszybie, bo wszystkie filtry znajdują się właśnie tam??

Pierwsze słysze!

Tam na podszybiu jest pewnie tak jak u nas.. te siateczki ochronne.
A filtr jest w kabinie chyba gdzieś pod konsolą środkową ..zobacz w wyszukiwarce bo ktoś kiedyś o tym pisał

Pozdrawiam

Cytat:
2005-08-26 14:25:41, maciass pisze:
Czyli z tego co wiem to trzeba odkręcić podszybie, bo wszystkie filtry znajdują się właśnie tam??

z tego co pamiętam to filtr kabinowy jest za schowkiem pasażera

Filtr kabinowy jest pod schowkiem. Schowka nie trzeba demontowac, natomiast trzeba wyjąc 3-4 kołeczki plastikowe i mocno pociągną za płaską, szerokości 1-2 cm i długości okj 15 cm, rączkę pokrywy zakrywającą filtr. Pokrywa jest umiejscowiona w osi podłużnej auta. Filtr jets 3 dzielny i łatwo przy wyjmowaniu go poszarpac, jest b. mało miejsca przy podłodze. czyszczenie tego filtra pomogło w moim przypadku w zwiekszeniu przeplywy powietrza.
pzdr
Marek

[ wiadomość edytowana przez: marek1lan dnia 2005-08-26 20:38:47 ]

[ wiadomość edytowana przez: marek1lan dnia 2005-08-26 20:39:42 ]

Dzięki za wyczerpującą podpowiedź .Wziąłem się dziś za demontaż tego filterka i rzeczywiscie wysypało sie z niego sporo śmieci. Na razie jest tylko wyczyszczony ale przy pierwszej lepszej okazji będziewymieniony. Jeszcze rad dzięki. (pomogło)

« Poprzedni | Następny »