Szyba i rozusznik

« Poprzedni | Następny »
podczas wyjmowania szyby niestety pekla na 2 symetryczne polowki ;/ czy moze na szrocie znaje taka szybke do 2106? jaka jest przyblizona cena .a ostatnio takze mam problem z odpalaniem nie wiem do konca czy to rozrusznik czy akumulator na przewody cos tam probowal krecic rozrussznikiem ale szybko musialem zaprzestac bo przewody zaczely sie hajcowac wiec lipa nadal nie odpaliłem.na pych bez problemów idzie.a to mnie strasznie drażni jak nie moge odpalic potwora .ile kosztuje rozrusznik uzywany moze ktos ma? i czy wejdzie tezz od np.fiata 125P pooomocy

Ehh, staraj sie precyzowac problem.
KTORA SZYBA???
Pewnie ze dostaniesz na zlomie - kazda jedna - oczywiscie jak bedziesz mial szczescie i odnajdziesz lade.

Z tego co ja wiem, rozrusznik od 125 NIE pasuje.

Jesli na kable odpalasz i sie grzeje, to cos jest usmarzone/zablokowane.
Np. elektromagnes, ale rownei dobrze brak tulejek, i zblokowanie wirnika. Albo masa innych rzeczy.(np spiecie)

Ja mam wolny rozrusznik, swierzo po regeneracji(tuleje/szczotki/bendiks/widelki/elektromagnes) ale raczej nie oddam, nawet drogo nie oddam
Chyba ze zaproponujesz cos ekstra w zamian.

jasne chodzi o przednia, hmmm co ja moge miec moj najnowszy nabytek to podszybie orginalne ruussskie swoja zabuliłem no wlasnie to najdziwniejsze ze tez oddalem do regeneracji rozrusznik i wszystko przy mnie wymieniał chciałbym zeby to był akumulator :d. a wlasnie jak mam kompletnie nie sprawdzony akumulator moze on powodowac ze poprzez kable tez nie odpalił choc juz było słychac proby rozrusznika przynajmniej ,a kale sie popaliły

Jak masz np. bilsteiny b6 to mzoemy pogadac o rozruszniku, albo gazniczki dellorto 40 dhla, fajne felgi albo cos-kubly,klatke do lady, to mnie interesuje.Ewentualnie halogeny p.mglowe wesem najwieksze.

Ale zejdzmy na ziemie.

Niewiadomo czy nie masz popierdzielonego czegos w rozruszniku - latwo mozna sie pomyslic przy skladaniu. Moglo tez tak byc, ze tulejki sa za ciasne i nei daje rady obrucic, a po podpieciu 2 akumulatorow, jakos tam sie kreci - lecz cos stawia opor - stad rozgrzewane-smarzone kable!
Byc moze ze elmagnes masz usmarzony i nie puszcza pradu.
By moze masy brakuje i sie usmarzyl.

Ja juz mialem samrzony rozrusznik, i na 2 akumulatorach(w tym jeden z diesla - super mocny) krecil jako tako. ALe jak go wyjolem ,to byl konkretnie usmarzony. Zalozylem taki ze zlomu, to kurde mol - krecil jak zaden inny przedtem

A dlaczego na popych? 2101, 2103 i 2106 przeciez można odpalac na korbę - co zresztą było jedną z atrakcji zlotowych - jako model posłużyła 2106 Promila

mam tylną szybę do klasyka. zaden problem oddam za dobre piwo. rozrusznik mam od fiata 132 i podono pasuje. muszę to sprawdzić. lada z szybami stoi na szrocie na ulicy rychtalskiej. możliwe że mają tam też rozruszniki. zajrzyj do bagażnika. było tam kupę gratów. ja kupiłem tylną szybę z ogrzewanioem za 20 zetów z montażem.

jeśli 2106 i 2103 to to samo tzn mają te same szyby to JA mam szybkę przednią i mieszkam całkiem niedaleko od wrocłaiwa jakieś 90km od grunwaldu na północ -> zobacz na www.mapapolski.pl miastko mikstat

zależnie od tego jaki masz silnik to i rozrusznik całkiem niezły sie znajdzie
od 1500 silnika...
wiec zapraszam kolege do odwiedzin
ceny przystępne szyba przód 40zł tylnia GRATIS
rozrusznik 60zł jeśli po wyjeciu okaze sie że nie ma luzów i bendix jest OK a jak ma luzy i bendix padaka to 25zł
narazie możne przetestowac rozrusznika w autku...

a ono tak wygląda
tylko mi nie mowicie ze jestem poje...any
ja to wiem ale wierzcie lub nie auto sie nie łamie na pół!

[ wiadomość edytowana przez: waco dnia 2005-09-12 19:05:25 ]

waco ale masz fajnie. jutro jadę do ciebie. mam nadzieję że dasz się przejechać. pozdro

no baa weź tylko jakąś benzyne bo dziś wyssałem do reszty.. a nie mam nic w domku i raczej nigdfzie sie jutro nie wybieram..
teraz łada wygląda jeszcze nieco inaczej
odciąłem koncowe pół metra.. tak do mostu..

do śmigania po piasku potrzbujesz robocze ubranie bo ja po 10 minutach wyglądałem jakbym cały dzień w ziemi kopał

hehe fajnie

Cytat:
2005-09-12 22:15:59, rogacek pisze:
hehe fajnie

Rogacek, obejrzyj na tym "kabriolecie" tylny zderzak z kłami który jest od 2103 a nie 2106 - może Cie zainteresuje

jutro obejrzę. mój jest nówka ale zawsze dobrze mieć zapas. może ktoś z klubu będzie potrzebował

a yy ten tego jaką to ja mam tą łade?!
bo w papierach piszą że 2101 w co nie bardzo wierze

no masz ruską ladę.

Cytat:
2005-09-13 09:43:17, waco pisze:
a yy ten tego jaką to ja mam tą łade?! bo w papierach piszą że 2101 w co nie bardzo wierze

2101 to to na pewno nie jest. Bo 2101 to ja mam i możesz obejrzeć ją w papierach. Teraz dobrze się przyjrzałem Twojej Ładzie i wygląda mi to na jakąś przejściówka pomiędzy 2103 i 2106. Tzn. 2106 ze zderzakami i przednimi bocznymi kierunkowskazami z 2103. Więcej nie jestem w stanie wyłąpać bo auto jest w stanie szczątkowym

2101 to napewno nie jest.
tylne lampy są na siłe wpasowane tzn były jakieś mniejsze i ktoś wyciąl wieksze dziury i na silikon powklejał lampki tylne..
wiec to
chyba 2103?

dzieki rogacek po dlugiej nieobecnosci na forum znow zawiałem i odrazu konkrety.juz patrze gdzie jest ten szrot bo zamierzam jak najszybciej sie tam zjawic waco najpierw do siebie pozniej do ciebie przyjemnosc z jazdy kabrioletem musi byc ogoromna

ok szybka juz jest. mala uchylana od kierowcy tez i dodoatkowo jeszcze zbiorniczek na plyn hamulcowy.wszystko wynioslo 90 pln.drogo...

« Poprzedni | Następny »