| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-05-05 16:00:53 Starfire masz racje z ta uboga mieszanka jest za malo odkrecone i ped powietrza powoduje pakowanie wiekrzej ilosci powietrza w gaznik. Za to twoje spalanie wg mnie przy 120/125 kmh 12L jest w normie. Poldek z tego co zaobserwowalem zaczyna bardzo wpieprzac przy takich predkosciach przynajmniej moj tak ma Zobacz ile ci spali jadac 80-90 km/h mnie udalo sie osiagnac 8Literkow a czasem nawet mniej ale to przy przykreconym gazie. Powyzej 90 spalanie rosnie nie analogicznie do predkosci. Spokojniej a dalej za ta sama kase |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-05-05 18:51:15 Vmax ? % ? Ciezko powiedziec nikdy na benzynie tak naprawde nim nie jezdzilem....
Max jechalem 160 na gazie. Wiem ze jak dasz za malo gazu to zaczyna sie deptanie i nieprecyzyjnosc w uzywaniu gazu. Jak bedzie za duzo to znowu bedzie palil wiecej przy constans predkosci no i szedl bedzie lepiej Co bylo tez min przyczyna spotkania z drzewem ale to inna historia |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-05-05 20:37:58 Ta sruba na parowniku jest od skladu mieszanki biegu jalowego i jej sie raczej nie tykaj. Poczytaj Forum ten temat byl maglowany miliard razy. A z wyprzedzaniem przy 100 to raczej cie rozczaruje to przeciez Polonez |
izka Miłośnik FSO AUDI 80 B3*/ FIAT 12 ... kraków | 2003-05-06 00:41:26 Umnie spalanie było podobne 12-13 l ale zdiełam noge z gazy ( choc kusi czasem) spokojna i płynna jazda i juz osiagi sa leprze teraz pali 10l po miescie pozatym jest cieplej co tez jest + no i uszczelniłam silnik wiec nie gubi A na trasie hmm......... jak gdzies dalej pojede to sie okaze jak sie uda to moze koło 9l ale zazwyczaj kusi by wdepnąc troszke a wtedy jak to juz koledzy napisali Poldi połyka paliwo |
Poldek Polonez Ostróda | 2003-05-06 07:55:19 8,5 litra na LPG przy prędkości do 100km/godz. Benzyny niewziął nigdy więcej jak 10 litrów. No chyba że mu deptałem porządnie. W mieście i do 120-130 na trasie pali 10 litrów gazu, a V max. na gazie to 145 na prostej |