Wycieraczki.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam w jakze piekny dzionek (w Warszawie ciut leje - a wiadomo woda dla blachy to cos nie milego).
I wlasnie ten deszcz naklonil mnie do pewnego pytania. Czy da sie jakos zrobic automatycznie zeby np na dwa ruchy wycieraczek z przodu - ruszyla sie raz wycieraczka z tylu.
Jezeli ktos ma jakis pomysl- przosze o wiadomosc.

Wystarczy wsadzić przekażnik zamiast zworki i masz pracę przerywaną - bo rozumiem że teraz chodzą cały czas?

oki.
Zgadza sie te z tylu chodza caly czas- a chcialbym by chodzily raz na jakis czas np: raz na 10'
Ale gdzie to "wsadzic", jaki?? Itd. Nie znam sie kompletnie na tych sprawach wiec nie wiem co i jak. Jak bys mogl udzielic jakiegos instruktaza.

Przekażnik ma kolor pomarańczowy, w skrzynce bezpieczników miejsce w które on wchodzi też jest oznaczone kolorem pomarańczowym wiec bez problemu je znajdziesz. Musisz wyjąć zworkę, która tam jest i zamiast niej włożyć przekażnik - dostaniesz na pewno na szrocie i to w zasadzie wszystko.

Czy taki przekanik dostane na jakiejs stacji lub w jakims sklepie??
Jakie musze podac im parametry??

Wątpię, chyba że w ASO ale pewnie jest drogi, lepiej zapytaj na jakimś szrocie - ja dałem na szrocie 15zł.
Jak powiesz że do przerywanej pracy tylnej wycieraczki to powinni wiedzieć jeżeli nie to póżniej sprawdzę oznaczenia i dam Ci znać.

Oki bede wdzieczny za oznacznie. Z gory dzieki. pozdrawiam i po twojej wiadomosci uwazam temat za zamkniety.

R7....pomarańczowy.....zamykaj temat (po mojej informacji)

No jakoś mi się wydaje że to głupi pomysł, albo czegoś nie kumam.
Wyobraź sobie, że jedziesz w trasie 70km/h i masz włączone wycieraczki. Tylna szyba pozostaje sucha jak pieprz (no nie pada na nią jak się jedzie 70km/h; chyba, że wiatr zwalający z nóg) i co dwa ruchy przedniej po suchej szybie tylnej przebiega wycieraczka... Nie mówię już co się dzieje jak włączysz przednie wycieraczki na najszybszy bieg...

Cytat:
No jakoś mi się wydaje że to głupi pomysł, albo czegoś nie kumam.
Wyobraź sobie, że jedziesz w trasie 70km/h i masz włączone wycieraczki. Tylna szyba pozostaje sucha jak pieprz (no nie pada na nią jak się jedzie 70km/h; chyba, że wiatr zwalający z nóg) i co dwa ruchy przedniej po suchej szybie tylnej przebiega wycieraczka... Nie mówię już co się dzieje jak włączysz przednie wycieraczki na najszybszy bieg...

-----------------

To nieporozumienie - tylna jest niezależna od przedniej, po prostu po założeniu przekażnika tylna nie chodzi pracą ciągłą lecz przerywaną mniej więcej 1X10s.
Ale powtarzam niezależnie od przedniej.