byłem dziś w CHMS z Maćkiem i KeyJeyem.... i sprawdziłem mojego potwora (od dziś tak się nazywa
Hmownia V-tech
i wyniki.....
.....moc 113km przy 5384 obr/min wg maćka hamownia zaniża wyniki i moc mojego potwora wynisi 115 - 118km
...moment obrotowy 160Nm przy 2715 obr/min ...plus dziesiec procent czyli 176 Nm przy 2715 obr/min
.. V max jaką autko osiagnęło na rolkach to 210 km/h
co potwierdza się z rzeczywistością - przy 6500 obr wskazówka wychodzi mi 20km po za obrys budzika (wyskalowany mam do 200)
po zobaczeniu wyników....wpierw zrobiłem tak
Porównywaliśmy wykresy obu samochodzików (macka i mojego)
i wyszło że przy obecnym ustawieniu - wałek + zwiększona kompresja jestem duuużo mocniejszy ok 10nm/km od początku do ok3,5 tys obr. Potem espero maćka dostaja wigoru i jest lepsze gdzieś od 4tys obr ...ale lepsze jest dosłownie o grubość kreski....a w niektórych miejscach kreski się pokrywają
przy wcześniejszej konfiguracji maciek jest już minimalnie gorszy przy starcie (grubośc kreski)....potem jest lepszy w granicach 3tys obr - do 4 tys obr ...potem inicjatywe przyjmuje mój potworek i już do końca jest mocniejszy.
Tak więc jestem pełen podziwu dla mojego esperaczka.......
Jeden z mechaników jak usłyszał że to seria to zrobił
.....tak wiec jestem szcześliwy....mimo iż na hamownie przyjechałem na straaasznym kacu
i jeszcze najważniejsze DZIĘKI WIELKIE DLA MAĆKA ZA ZAŁATWIENIE MOŻLIWOŚĆI SPRAWDZENIA ESPERAKA ZA FREEEE!!!!