Opera 8.50 PL Legalna przeglądarka

« Poprzedni | Następny »
Taka całkiem całkiem. Jeśli ktoś chce mieć legalną. Jednak zawsze IE może czuwać w tle.

Opera
Nie wiem tylko co się stało z polską stroną opery. Jednak samam przeglądarka jest spolszczona.
Jeśli ktoś używa Linux-a to też działa.

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz75 dnia 2005-09-20 15:15:34 ]

W linuxie jest conajmnie 2 (lub 3) domyslne przegladarki do wyboru i tez darmowe

ja używam opery od 2 lat. bardzo fajny programik. polecam.

A ja używam Mozilli (tez darmowa) i sobie chwalę, naprawde od czasu jak ja używam to skończyło sie łapanie syfów, dialerów itp które w IE wchodziły jak w masło

bo trza miec dobry program antyvirusowo spamopwo sieciowy a nie na IE narzekac polecam avasta tez darmowy www.avast.com bodajze i posiada polska wersje

Avast to taki sam śmieć jak IE, tyle………….
Mądry jest przezorny i zmienia oprogramowanie a nie łata stare i zastanawia się, co by tu jeszcze zmienić, aby wszystko jakoś chodziło…………
DEx

jak miałem wczesniejsza wersje opery to po miesiacu nie mogłem nawet kompa właczyc bo sie sam wyłaczał...

nie wiem...
ja tam mam firefoxa - i tez niczego nie lapie...
do tego mam pakiet panda platinum - i od tamtej pory spokoj.
a avast faktycznie cos tam przeciekal. mialem cos tam poinstalowane, jakies cudaki. nie wiem, robale czy co - ale panda dopiero je powykrywala. Od jakiegos czasu w ogole nie odpalam IE,

Firefox to bodaj dawna Mozilla. Nie będę dyskutował która przeglądarka lepsza. Każdy program ma prawo się wysypać lub złapać w którejś wersji jakieś potknięcie. Praktycznie wszystkie alternatywne przeglądarki są mniej podatne na śmiecie niż IE i coraz lepsze.
Uważam iż to dobra alternatywa dla IE i jest/była okazja by posiadać legalną darmową przeglądarkę.

Cytat:
2005-09-20 21:45:13, mwarchalowski pisze:
Avast to taki sam śmieć jak IE, tyle…………. Mądry jest przezorny i zmienia oprogramowanie a nie łata stare i zastanawia się, co by tu jeszcze zmienić, aby wszystko jakoś chodziło………… DEx

jasne jasne od czasu jak mam avasta nic nie zlapalem ciekawe dlczego ?! pozatym troszke na kompach sie znam wiec wiem co jest dobre a wyprubowalem juz pare ladnych programow zgadzam sie z adasco co do pandy to tez niezly programik ale jak sie ktos nie zna to zamist "latac stare" musi sobie zakladac nowe i sie nie musze zastanawiac bo mi wszystko hula jak talala 15 lat doswiadczenia przy kompach robi swoje tylko trza sobie umiec wszystko poustawiac a pozatym to jest gadka na zasadzie jeden woli linuxa a drugi winde kazdy program ma swoje + i -

a co do mozilli to mam ja w pracy a i tak uzywam IE ale to kwestia przyzwyczajenia a pozatym mozilla jest darmowa wiec ma ta przewage nad IE

[ wiadomość edytowana przez: maxymilan dnia 2005-09-21 09:15:13 ]

firefox ma jak dla mnie te zalete, ze jest prosty - i moze wlasnie dlatego nic nie lapie.
Poza tym, np. nowa mozilla wykladala mi siena niektorych stronkach przeladowanych bannerami we fleszu, a firefox jakos je lyka bez zajaknienia.
no i ma adblocka - to tez zajebista funkcja. Posciagalem se do tego kupe roznych dodatkow (takich uzyecznych, np gesty) i jest duuuuzooo fajniej jak w IE.
a jakie polecacie programy pocztowkowe? bata? czy moze jest cos fajniejszego?

hm ja normalnie uzywam outlooka i mozilli thundrbird co do outlooka wiadomo a co do mozilli to calkiem spoko tylko musialem sie przyzwyczaic

« Poprzedni | Następny »