Jackal w Niemczech i Francji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po dłuższej nieobecności.

Tym razem podróżowaliśmy z małżonką po Niemczech i Francji. A były to ulubione wakacje rodziny Jackali czyli zwiedzanie zabytków + odwiedzanie winnic oraz producentów win i szampanów.
Do tego własna Toyota i niemieckie autostrady

Do rzeczy:

Niemcy i Francja 1/3
Niemcy i Francja 2/3
Niemcy i Francja 3/3

Witaj Jackal!
Gratuluję wspaniałego wojażu!
Rewelacyjna trasa...
Fotki świetnie ilustrują Wasze zainteresowania
Pozdrawiam.

WOW ale zdjęć wspaniałe fotki!! Przepiękne budownictwo, wspaniałe widoki rewelacja. Widać, że wycieczka się wam udała Gratuluję i witamy

Kurcze, ale to apetycznie wygląda ....mniam mniam... a tu człowiek w pracy siedzi, głodny....

W sumie mam ponad 1640 fotek, ale nikt normalny tego nie da rady obejrzeć więc wybrałem najbardziech charakterystyczne.

To jedzonko - Tarte Flambee to jest płaski placek z ciazta podobnego trochę do pizzy, tylko grubości 2 mm, posmarowany białym twarożkiem z ziołami, na to idzie siekany boczek i różne dodatki w zależności od upodobań, czyli ser, cebula, kalafior i co im tam jeszcze w ręce wpadnie. My mieliśmy z żółtym serem.

Tarte Flambee wygląda jak pizza, ale ma zupełnie inny smak i jak na swoją cenę niestety jest za mało pożywna, ale generalnie we Francji jedzenie było przynajmniej 2-3 razy droższe niż w Niemczech. Przykład gałka lodów w Niemczech kosztuje przeciętnie 60 centów, a we Francji najtańsza to 1,20 - 1,50 euro. Jak się domyślacie z lodami czekaliśmy do powrotu do kraju

Za to we Francji benzyna jest tańsza niż w Niemczech, a najtańszą tankowaliśmy w Luxemburgu, przez który przejechaliśmy specjalnie w tym celu.

Znakomita wycieczka...
..."i jak tu nie kupować szampana"

Pozdrawiam

Już mi się chce jeść na taki widok ślinka cieknie

Wspaniale wakacje

Zdjecia poprostu piekne

Jackal, następnym razem zabierasz mnie ze sobą, oki ???

Myślę że to była niezapomniana wycieczka .Fotki b. fajne na pewno będą stanowiły extra pamiątkę

P.s. Kiedy spotykamy się na tym browcu

Jackal ! Robisz coraz lepsze zdjęcia.
Jeszcze trochę i będziesz mógł zmienić fach.

Dzięki wszystkim za miłe słowa.

Na browcu w Białym ... nie wiem kiedy tam dotrę, pewnie dopiero w październiku lub listopadzie

Ufff.... ja chcę na urlop!
Jackal - zdjęcia pierwsza klasa!

Dzięki Orionku.

A może i Ty pochwaliłbyś się jakimiś fotkami z Irlandii, co?