Blog walnietego tib owner"a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chwilami się zastanawiam, czy aby zachowuję się normalnie ?
We wtorek zapodałem navi blaupunkta mojej małej co by się lepiej orientowała w terenie no i oczywiście mondrale z wermahtu w manualu nie napisali jasno "bez czujnika prędkości nie działa" tylko podepnij czujnik... no tak odpaliłem webtech - proste w złączu diagnostycznym jest wyprowadzenie- no to nurka pod kierownice - hehheehhehe nie ma u mnie ciekawe u kogo jest. cel nr 2 pin 42 w kompie - zaglądam nie ma bata zeby sie tam dostać , cel 3 prędkościomierz.... rozbieram deskę. Kto kiedyś wyjmował zegary z coupe to wie co to znaczy - przygoda ..najbardziej lubie to ze te same wtyczki są znaczone kolorami i oczywiście sa źle oznaczone jak by komuś nie działały halogeny/przeciwmgłowe to wiem dlaczego .... Odpinam zegary - fajnie złącze nie pasuje do opisu z webtech.... pół godziny analizuje kable ... ni choleery ..sprawdzam żarówki przy okazji cholera kto mi tam wsadził te niebeiskie kondony wywalam to...no dobra miernik w dłoń - ma tam być ok 5V o częstotliwości proporcjonalnej do prędkości czyli z bez zegarów i deski turlam się o 1 w nocy po osiedlu kierownice trzymam nogami i szukam tego pier%$#@#$% wyjścia czujnika prękości ... bingo 2 piny pasują mniej więcej objawami oba wyprowadzam do kostki radia ...składam deske, podpinam blau i.....kalibracja i działa 1.45 rano..składam reszte robie pierwszą trasę jest ok...2.30 siadam do lapa koncze prezentacje na spotkanie ..na które wstaje o 6 .... to lubie. Sory Jarek ale w Radomiu byłem przed 8 i komis zamknięty - dzwonie do kolesia od radarów spotykamy sie pod nomi odbieram COBRę XRS 9300 - podpinam i długa ..... wrażenia :

Blaupunkt Travel Pilot dx r52 - fajna zabawka, trudna kalibracja, gubi mape ale przydatny na terenie nieznajomym....jak na navi i radio w jednym za ok 700-900 zeta ....rewelacja zwłaszcza na rynku wtórnym bo kto to kupuje w sklepie za cenę prawie 2 palmów z mapą ?????? w-wa - dębica idelnie poprowadził ale powrót to mi wytyczył taki , ze nie mogłem sie nadziwić - plusy - głosowy lektor i navi w niezłym radiu (bez klamotów do zabierania z auta poza panelem)...wyciszanie muzy przy navi , opcja na telefon, gala.... itd itd.... minusy - działa tylko z płyta w środku więc odpada słuchanie cd (nowe E1, e2... wczytują płyte i trase i mozna słuchać potem cd...ale do nich nie ma kopii mapy a orginały hmmmm 600 pln..... postawie antene w innym miejscu i zobacze jak bedzie

COBRA XRS 9300 - no po prostu idelany wskaźnik cena/jakość za 295 zeta czyli 75% ostatniego mojego mandatu dziś 3 razy zadziałało na suszarki 3 razy na stacje benzynową 4 razy na radar nad drogą 1 czysto fałszywy .... inne dzwięki dla róznych pasm, inteligentne wyciszanie, wskaźnik pasma, siły sygnału, oczywiście widzi z tyłu i przodu - po minięciu suszarki przez 300 m jeszcze ją słyszałem...po 2 sekundach scisza i zostawia wyświetlanie info...... rewelacja... mimo paru fałszywych po ostatnich 10 pkt jestem bardzo zadowolony z inwestycji - polecam - oczywiście w mieście jak Radom mało fałszywych (radarowe czujniki drzwi automatycznych 1 raz ) ale w stolicy na puławskiej to juz tak co kilometr ... ale po jednym dniu juz widze jak reagować i na co.

Cytat:
2005-09-28 22:16:56, arturo_soda pisze:
...Sory Jarek ale w Radomiu byłem przed 8 i komis zamknięty ............oczywiście w mieście jak Radom mało fałszywych (radarowe czujniki drzwi automatycznych 1 raz )

spoko na razie temat w komisie mam z bańki, napisałem o tym w off topicu
kurde, jednak Radom ma parę plusów