Now epomyśly na tuning.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie na Cargo wpadłem na ten pomysł po rozmowie z Danielem od Opla. On już zamówił ja zamówię zaraz po nim - koszt to 270zł i nazywa się to quick shift - jest to krótsza wersja wybieraka do skrzyni biegów, powoduje to skrócenie drogi drążka zmiany biegów...
Wiecie po co to...

Z innych wiadomości powiem że wałek juz mam umówiony firmy Camco i wałek ten jeździ w Oplu Daniela - w grudniu będzie mój....
Zamówiony jest i będzie za tydzień dwa zawór reguowany ciśnienia paliwa...
Oj to auto będzie niepowtarzalne...

....a ja i tak będe szybszy

.......żartuje afkors już zaczynam się bać

Meciek ten Quick Shift jest ze sklepu tuning.pl ?

Pozdr
Jadzwin

Wiesz Tomek czasdem tak sobie mysle ze nie chcialbym byc wlascicielem baaardzo ztuningowanego esperaka i z toba przegrywac, bo jak by do mnie doszlo ze ja wydaje fortune na samochod i na cialge przerobki i spdzam przy nim mnostwo czasu to chyba by mnie szlag trafił

Swoja drogą może pojedynki z tobą motywują odpowiednio Macka do kolejnych przerobek!!

Może kwestia tak naprawdę nie leży w szybkości samochodów, warto byłoby zrobić wyścig kiedy to samochodem Maćka GT kieruje Tomek i odwrotnie (czy miało to już miejsce?). Możliwe, że w Tomku drzemią jakieś nieprzecietne zdolności wyścigowe i rajdowe, przede wszystkim niesamowity refleks i koordynacja ruchów i nam się facet po prostu marnuje Mówię to najzupełniej poważnie - bo ma talent do wyscigów i tyle. W tej sytuacji nie mielibysmy z nim szans nawet gdyby prowadził np Trabanta z silnikiem Polo

masz racje .....hm a jak sobie pomyśle to faktycznie jeździłem już samochodem w wieku 7 lat i ostatnio jestem najszybszy na gokartach z całego Orlen_teamu ....żartuje - może nie jeżdze jak baba - ale do schumachera to mi jeszcze daleko

Cytat:
2002-11-25 22:29:24, Jadzwin pisze:
Meciek ten Quick Shift jest ze sklepu tuning.pl ?

Pozdr
Jadzwin

Nie sprowadzam go z Angli, namiary konkretne zdobędę później i zamieszczę... operacja wymiany trwa 5 minut...

Cytat:
2002-11-25 22:30:44, Lasombra pisze:
Wiesz Tomek czasdem tak sobie mysle ze nie chcialbym byc wlascicielem baaardzo ztuningowanego esperaka i z toba przegrywac, bo jak by do mnie doszlo ze ja wydaje fortune na samochod i na cialge przerobki i spdzam przy nim mnostwo czasu to chyba by mnie szlag trafił

Swoja drogą może pojedynki z tobą motywują odpowiednio Macka do kolejnych przerobek!!

Spoko spoko, ostatni wiarygodny wyścig po zrobionym kolektorze jednoznacznie pokazał że jednak jestem o tą prawie długość szybszy. Nie jest to może tyle ile bym chciał ale Tomka Espero zapier... zaje.... i wciąż nie wiem o so chosi
Ale faktem jest że to mnie bardzo motywuje i stresuje...
Przypominam że Tomek tez swoje troche stuningował i jego osiągi od momentu naszych pierwszych spotkań zdecydowanie się zmieniły!!!!

Na wiosnę, po wałku, nie może być już więcej wątpliwości....

Pozdrawiam coraz szybszy Maciek

[ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2002-11-25 23:08:01 ]

było o dłogość maski....

przyśpieszyłem zapłon , i wywaliłem kata, zaślepiłem odme..... to wszystko tuning przez duże T

O co biega z tą ODMĄ?? Możesz wyjaśnić co daje zaślepienie tego ??

Pozdrawiam G

proste zaślepił czujnik podciśnienia nieuważam żeby to był dobry pomysł ale nigdy niewiadomo......

Maciek jak zalozysz tego quick shift-a to opisz odrazu wrazenia na forum, moze bym sobie tez to sprawil ??
zawsze chcialem zeby w espero dalo sie szybko majgac biegami.

Pozdrawiam
Wiktor

Wlasnie powiedz, powiedz jak to bedzie dzialalo, bo jestem straaaaaasznie ciekaw jak to bedzie dzialalo z naszymi kiepskimi skrzyniami.... ja mam teraz problemy przy szybkiej zmianie biegu, chaczy mi skrzynia i zdarza sie "dentysta"... i wszystkim pragne uswiadomic ze nie ma nic za darmo - okupione jest to szybszym zuzyciem synchronizatorów i zebatek...

hehe moje przygody ze skrzynia to komentarz mojego mechanika " O Qurwa Michał jeszcze tylko 2 cm i twoja skrzynia biegow uderzyłaby o asfalt tak masz zjechaną poduszkę"

dla zainteresowanych zmiana silnika i 130KM z 2.0

silniki

Maciej75 napisał,że "nawet w trabi-polo" Tomek byłby najszybszy z nas..." he he, to nie takie puste słowa...w ostatnim Auto-moto /czy jakoś tak/ jest opis "Trampka"...złapały go pały..na radarek...miał 182 km/h na budziku!! ...może to była tzwn."prędkość poddróżna"??