Gdzie napełnić i sprawdzić szczelność klimy w Warszawie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie:

Gdzie w Wawie można w miarę tanio i dobrze napełnić chłodziwem i spr. szczelność klimy???????

No to może w okolicach Warszawy - jakoś mi się nie chce wierzyć ,że nikt z Was Panowie nie ma klimy w swoim autku....
Proszę o jednoczesne podanie ceny takiego zabiegu.

Klimy mamy ale nam sie nie psujom :P

Mamy Espero zapomniales... ? :)

Czesc :)
Jeden z zakłądów zajmujących się klimą polecał chyba MaciekGT na swojej stronie. Oto namiar na niego:

Klimat - ul.Batorego 16 (Ząbki)
tel. (22) 781 40 04, kom.0-602 622 880

też będe musiał sie temu zagadnieniu przyjżeć, bo sezon idzie, a ja już bez sprawnej klimy od 2 lat jeżdzę. Czas z tym skończyć Tylko uprzednio będę musiał sie rozejrzeć za ... forsiaczką

Pozdrawiam
Paweł

Właśnie znalazłem namaiary na ten zakład na stronie Maćka GT i będę tam dzwonił w poniedziałek. Sprawdzałem w Carmanie i tam też zajmują się klimą, ale za sprawdzenie szczelności + napełnienie trzeba zabulić coś ok. 300 zł. Sprawdzę jeszcze w Midasie (tam też od jakiegoś czasu zajmują się klimą). Niestety boje się ,że 300 zł. za szczelność + napełnienie to standard.

... jeszcze mi sie przypomniał jeden zakład. Znajduje sie na Chodakowskiej Warszawie, ale numeru nie niestety nie pamiętam. Aby łątwiej było trafić, to powiem jeszcze3, ze to firmowa stacja Daewoo. Na reklamie przuy bramie wjazdowej mają duzymi i wyraźnymi literkami napisane, ze klima nie jest im obca
Mozesz jeszcze uderzyć do Kwik-Fit .. moze oni też sie zajmują klimkami.

Ps. Mam prośbę. Jak już będziesz coś wiedział, tzn. cene, jakość usługi, no i wogóle jakieś szczegóły, to opisz to prosze na forum:) Mam nadzieje, ze mi też sie to przyda :)

Z góry dziekuję:)
Paweł

Witam
I jak Jaco, masz juz jakiś warsztacik na oku, który rozprawi sie z klimką za możliwie minimalne pieniążki, a przy tym bez uszczerbku na jakości usługi?

Pozdrawiam
Paweł

Sprawa rozwiązała się na razie sama - zrobiło się cieplej i klima działa dobrze - są dwie możliwości :

1) zrobiło się cieplej, wzrosło ciśnienie w układzie i ruszyło - wypadałoby uzupełnić chłodziwo, ale chyba sobie odpuszczę
2) klima była dawno nie używana - samochód stał i był nie jeżdżony przez długi czas - przed tym jak go kupiłem i to mogło spowodować "zastanie się" klimy

wcześniej dowiadywałem się w MIDASIE i Carmanie - najniższa cena była w MIDASIE ,ale oni tylko napełniają układ - nie potrafią naprawić nieszczelności. Trzeba się też dowiedzieć w punkcie gdzie monotawał klimę MaciekGT - dzwoniłem tam ze dwa razy ale raz za późno ,raz w sobotę (nie pracują), a w końcu klima ruszyła i przestałem się interesować tematem.