Obsługa - naprawa Carina II 88"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma może ktoś albo wie gdzie można dostać książkę obsługi i naprawy to carinki od 1988 w górę ? Wiem że są do kupienia na czeskich stronach moto a w Polsce ani śladu . No chyba że po trochu będzie pasowała od cariny E - głównie chodzi o silnik 2.0 D.
Pozdrawiam

Aaaa, przepraszam, nie zauważyłem że jest taki temat poruszony

[ wiadomość edytowana przez: batin dnia 2005-10-12 17:28:13 ]

Ksiazka od cariny E podchodzi.

Napisz co potrzebujesz wiedzieć to spróbuje pomóc
Pozdrawiam

Chodzi głównie o to, że silnik zrobił się trochę głośniejszy-może regulacja zaworów, może ustawienie rozrządu coś pomoże-no właśnie nie wiem. Tankuję od dwóch lat na tej samej stacji więc to chyba nie paliwo (tak myślę). Dochodzi jeszce wymiana amorków z przodu (co, jak i gdzie).
A ma może ktoś osłonę która znajduje się za tarczą hamulcową-ta co łapie zimne powietrze-skorodowała, odpadła i tochę się tam wszystko grzeje i piszczy (w przednim lewym kole)?
A co do ksążki to bym sobie poczytał jak to zrobić i ogólnie lubie wiedzieć czym jeżdżę.

Pozdrawiam

W takim razie zaopatrz się w księge Carine E lub zgraj od nas...

A co do silnika. Można by kąt wyprzedzenia wtrysku ciutkę zmniejszyć bo wtryski mogą nieco przepuszczać.
A regulacje zaworów warto zrobić. Droga impreza to nie jest wiąże sie jednak z zakupem płytek - 15zł sztuka. Gorzej jeśli do wymiany są wszystkie płytki ale nie sądze.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-13 00:19:42, MisiekII pisze:
W takim razie zaopatrz się w księge Carine E lub zgraj od nas...

A gdzie to można od Was zgrać (instrukcję obsługi)-podaj może jakiś link. W którymś poście coś znalazłem do ściągnięcia (jakieś 26 MB) ale plik jest uszkodzony
Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-13 09:46:55, batin pisze:
A gdzie to można od Was zgrać (instrukcję obsługi)-podaj może jakiś link. W którymś poście coś znalazłem do ściągnięcia (jakieś 26 MB) ale plik jest uszkodzony Pozdrawiam

Aaaa, już znalazłem, dzieki.
Pozdro

Płytki zwykle można między sobą pozamieniać i wtedy jest mniej do kupienia

Optymista

Cytat:
2005-10-13 22:31:29, MisiekII pisze:
Optymista