Lakierowanie mojego autka [fiat 131]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Troche swierzych fotek z remontu mojego Fiata 131 Racing wwersjiWalter Rohrl. Milego ogladania

Podklad. 2litry poszlu na srodki i powierzchnie zewnetrzne.

Drugi podklad-ciemniejszy. Tylko z zewnatrz.

Baza metaliczna.

Lakier bezbarwny (klar).

efekt koncowy:

Qrcze rewelka fantastycznie to wyglada.Skladanie przy calej poprzedniej robocie to juz chyba pikus

Rewelacja...
Mój kwadrat też tak chce...

No nie no pinkniuśko, pinkniuśko. Mój kredens poczeka jeszcze jakieś 3-5 lat na "remontejszyn kapitalniejszyn" lub może wcześnij, ahh jak bym się cieszył. Jacek każde auto z FSO chce tak .

mnie to czeka juz niedługo (kombiaczek), a po nim na wysłużoną emeryturę sedanik

Super wygląda a mi spodobało sie lakierowanie w zeszłym roku pomalowałem po raz pierwszy w życiu samochodzik f125 fotki w profilu a po miesiącu w sobotę garaż opuściła mazda żony. Teraz kolej na f125 kolegi który nabierze akrylowego koloru ciemnej wiśni

[ wiadomość edytowana przez: JACU626 dnia 2005-09-01 15:59:12 ]

Cytat:
2005-08-28 21:36:24, kosa131 pisze:
Troche swierzych fotek z remontu mojego Fiata 131 Racing w wersji Walter Rohrl. Milego ogladania

Czym charaktryzowala sie ta wersja 131-ki ??
Czy to ta wersja ?? Link

Cytat:
2005-08-28 22:20:24, elltry pisze:
Czym charaktryzowala sie ta wersja 131-ki ?? Czy to ta wersja ?? Link

Nie,to nie ta wersja. Moje auto tocywilny fiat 131 w dwudzwio wewrsji lekkousportowionej - posiada delikatne nakladki na ranty nadkoli, spoilerek pod zderzakiem, inne lampy przedniei grill. Nie zamierzam upodabniac go do abartha ktorym i tak nigdy nie bedzie bo podoba mi sie to auto w orginale

lubię takie zdjęcia bo mile łechtają mnie po moim poczuciu estetyki. Stawiam je na równi z fotami rozebranych silników, tłoków, bloków, polerowanych kanałów, a także zaworów. Przy czym gniazda zaworowe kręcą nie w szczególności Róbcie duuużo zdjęć przy remontach żebym się chociaż zdjątkami pojarał.

pozdrawiam

Witam
Bardzo się ciesze że udało Ci sie znaleźć aparat żeby uwiecznić te niepowtarzalne chwile.Jak tak patrze na Twoja prace to już wiem ze wszystko można, zależy tylko od wytrwałości i determinacji . Jeszcze raz gratuluje.
P zdr

Jacu a czy opisywałeś w którymś poście jak lakierowałes ??
pare rad okiem człowieka ktory tego nigdy nie robil bym chętnie zobaczył

Super lak!

.....a ten szyberdach....

Cytat:
2005-08-29 00:18:14, hetman pisze:
Super lak! .....a ten szyberdach....

wiedzialem ze sie ktos przyczepi.... Mi sie nawet ten szyber podoba, pozatym bardzo duzo mirafiorek w tej wersji mialo szyberdach (moje tez, gdy je kupilem):

Po prosto uwielbam szyberdachy w samochodach...

no to teraz masz kosa z gorki. ciesze sie wraz z toba. milo popatrzec, jak auto rodzi sie po raz drugi i w dodatku w tak profesjonalny sposob!

Z najnowszych wiesci- auto ma juz tylne lampy (wygladaja jak nowki - nie na darmo wybieralem czesci z trzech kompletow lamp ), tylna czesc instalacji elektrycznej, nowiutkie wygluszenie przegrody czolowej (przy okazji- ma ktos jakis patent na wycinanie filcowej maty z warstwa bitumiczna pokryta aluminium?) , rownie nowiutkie serwo, zalozona jest tez tylna klapa wraz z zamkiem i pare innych drobiazgow. Trwa renowacja nagrzenicy Jutro powinno pojawic sie troche fotek ze skladania .

jak skonczysz, to dasz posiedziec w srodku?

Super. I pomyśleć, że nie kupiłem takiego auta za 2,5tys. - ale to było 13lat wstecz.
Z ciekawości, masz spoilery na tylną klape i dachowy?
I dlaczego nie oryginalny kolorek?
I tak jestem pod wielkim wrażeniem - pełen szacunek i kufel w Twoją stronę

Cytat:
2005-08-30 09:36:36, vazyl pisze:
Super. I pomyśleć, że nie kupiłem takiego auta za 2,5tys. - ale to było 13lat wstecz. Z ciekawości, masz spoilery na tylną klape i dachowy? I dlaczego nie oryginalny kolorek? I tak jestem pod wielkim wrażeniem - pełen szacunek i kufel w Twoją stronę

spoiler na klape sie wlasnie licytuje Nie mam natomiast spoilera dachowego i lusterek Lakier orginalny jakos srednio mi sie podobal (pomaranczowy:| ) Ten kolorek mial byc jasniejszy, ale wyszlo w sumei niezle. Troszke jasniejsze da sie plastiki i bedzie ok.

Cytat:
2005-08-30 09:45:12, kosa131 pisze:
spoiler na klape sie wlasnie licytuje ...

No właśnie! Proszę o nie-przelicytowywanie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61752739