Kliniki okulistyczne w Polsce ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam do was pytanie ,
jestescie z roznych rejonów Polski ,nieorjetujecie sie czy w waszych maistach sa kliniki okulistyczne ,szukalem w internecie znalazlem pare w Krakowie ,Lublinie ,Wroclawiu .
Potrzebuje numerów do klinik ,dzis dowiedzialem sie ze moja mama ma guza i moze stracic wzrok i potrzebuje wlasnie adresów i numery telefonów ,zeby zadzwonic popytac i w jechac na dokladne badania w jakim stadium jest guz .
pozdrawiam jesli mozecie to pomozcie

Musel

[ wiadomość edytowana przez: MUSEL dnia 2005-11-25 23:28:40 ]

jedyna z rejony, z jaka mialem do czynienia:
pulsmed
nie wiem, czy pomoga na dane schorzenie - niemniej zatrudniaja najlepszych fachowcow w miescie, sprzet i opieka pierwsza klasa.

W Lublinie jest Klinika Okulisytczna.Jezeli potrzebujesz zeby sie czegos dowiedziec to wal smiało na priva.W miare mozliwosci bede sie starał pomóc

Akademia Medyczna Gdańsk

Jest jakaś babka w starachowicach - moja siostrzenica miała już przesądzone noszenie okularów - zaczęła chodzić do niej, brać od niej lekarstwa i witaminki i nie nosi okularów.
Ale...kiedyś wracałem nocnym IC do wawy i w przedziale wracało 2ch gości i powiedzieli, że ta lekarka jest jeszcze taka sobie i lepsza jest w kilinice dla dzieci w Krakowie, tylko chyba wtedy przechodziła na emeryturę i bodajże ma prywatną praktykę. Żadnych danych więcej nie pamiętam, bo to była noc, a i troche % było a wracałem z jakiegoś tam szkolenia
Więc polecam podzwonić po klinikach i popytać się, a tam babeczki Ci w informacji pomogą
edited:
dodam, że wtedy syn jednego z nich już nie widział...

A tu znalazłem coś co Ci sie może przydać
Ranking Oddziałów Okulistycznych 2002

POWODZENIA

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-11-25 23:19:44 ]

dzieki wileki ,dzis z siotrą zaczelm szukac i jutro bedziemy dzwonic ,mam nadzieje ze jej znajomi lekarze pomoga ,
Krzychu wlasnie do lublina tez mam dzwonic jak cos to odezwe sie na priva

pozdrawiam

ok czekam

W Warszawie bardzo dobrze wyposażone gabinety i podobno dobrzy specjaliści od okulistyki (kilka osób ode mne z pracy tam leczyło swój wzrok) są w centrum medycznym EnelMed.
Cyt: "Okulistyka
Okulistyka w Centrum Medycznym ENEL-MED wyposażona jest w aparaturę nowej generacji pozwalającą na skrócenie czasu wykonywanych badań do niezbędnego minimum, co zmniejsza ich uciążliwość zwłaszcza dla pacjentów w podeszłym wieku. Używany przez nas nowoczesny sprzęt daje niezwykle precyzyjny obraz oka i występujących zmian, co zezwala na postawienie trafnej diagnozy i obranie właściwego leczenia. Jeżeli stan pacjenta wymaga interwencji chirurgicznej, możemy pomóc na miejscu. Przeprowadzamy wszystkie rodzaje operacji, zarówno przedniego jak i tylnego odcinka oka. Posiadamy instrumentarium: umożliwiające bezkontaktowy pomiar ciśnienia wewnątrzgałkowego, komputerowe pole widzenia i jeden z najdokładniejszych mikroskopów na świecie, w którym precyzja w operacjach oka wyrażana jest w tysięcznych częściach milimetra."

Na marginesie Elmed z serialu "Klan", to właśnie EnelMed (główna siedziba na ul. Gilarskiej).

Nasza firma ma tam wykupione pakiety dla pracownikow.
Jakbyś był zainteresowany, to mogę z nimi porozmawiać, czy byłaby szansa wynegocjować jakąś zniżkę (to niestety prywatne centrum medyczne i trzeba "trochę" płacić... ).

[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2005-11-26 20:20:40 ]

obawiam sie ze taka operacjamoze kosztowac kilkadziesiat tysiecy złotych.A składki zdrowotne do Zusu to po co odprowadzasz?

Wydaje mi się, że autor wątku jest zainteresowany kliniką w Lublinie z prostego powodu - bo jest refundowana, więc co się dziwić w naszym kraju
Kilkadziesiąt tys zł - a troche więcej tylko w dolarach - w usa,albo Austrii

MikeB no koszty sa dosc duze ,chyba zostanie LUblin ,mamy znajomego co zna derektora placówki wiec moze sie uda .
Narazie czekamy bo przez weekend ciezko cos załatwic ,narazie jestem dobrej mysli i dziekuje wam za pomoc .

Pozdrawiam Musel

Gdybys nadal czegos potrzebowal w Malopolsce to pisz tez do mnie na prv - moj kuzyn ma rozeznanie w temacie, bo pracowal w firmie, ktora zajmowala sie wyposazaniem tego typu klinik, wiec wie cos niecos gdzie i jak wyglada leczenie. Tak wiec w razie czego smialo pisz !

ok ,dzieki