witam wszystkich i chial bym sie spytac na poczatku jaka to jest e?
z tego roczniku,a problem mam taki jakis czas temu zaswiecila mi sie kontrolka abs autko jezdzilo az w pewnym momencie zgaslo i niedalo sie zapalic wyciagnolem nastepnego dnia akumulator wsadzilem i wszystko ok az do czasu az sei nie zapalila znowu kontrolka abs na kokpicie swiatla nie mrogaja obroty sam niewiem chyba wszystko ok bo musze sie przyznac ze tak dokonca to ja niejezdze teraz bo mi prawko zabrali tylko dziewczyna a dzisiaj wszedlem na wasze forum pierwszy raz,no i widze ze wszyscy pisza o tych obrotach ale do rzeczy,mowi ze autko slabiej sie zbiera aha bym zapomnial wymienilem szczotki na alternatorze bo nieladowal akumulatora no ale znow zaczela sie swiecic kontrolka abs ale utko pali i laduje akumulator zaczyna mrugac jak wlacze np swiatla dlugie albo wsteczny badz przy dluszej jezdzie ciezko to ustalic ale nei zawsze mruga kontrolka absu czy jest mozliwosc zeby to byl alternator napiecia tak w nawiasie to mam francuskiej firmy Valeo pisze ze francuskiej bo to jestem pewny ze pisalo made in france ale czy valeo chyba valeo jest francuski

a tak do rzeczy to neibyl rozbieralny ten regulator napiecia wiec wywiercilem dziurki i sam wymienilem szczotki pisze o tym bo po wszystkim sprawdzilem go na mierniku pisze ze po wszystkim zeby bylo jasne bo to mnie wlasnei dziwi i co sei okazalo ze szczotki maja zwarcie a moze tak ma byc sam niewiem to wlasnei mnie dziwi najbardziej ja tego zwarcia napewno nei zrobilem no i co sadzicie o tym co pisze wiem ze troszke dziwinie to wyglada ale moze ktos sie zorietuje oco mi chodzi i odpisze mi na posta dziekuje i pozdrawiam wszystkich
BMW POWER
ps yteraz autko pali juz jakis 4 dzien z rzedu bez ladowania akumulatorka aledlaczego miga ten abs taki znajomy mi powiedzial ze jak jest napiecie mniejsze niz 10 v to sie tak dzieje ale teraz laduje juz alternator to sam juz neiwiem