Kupilem w zeszlym tygodniu TOYOTE COROLLE kombi z 98r. 1.4 silniczek.
Przesialdem sie z BMW E-36 318i i jestem zadziwiony miekkoscia zawieszenia Toyoty

BMka byla w porownaniu z nia jak woz drabiniasty
Jestem bardzo zadowolony ale jeszcze nie moge obczaic do konca auta, dlatego zwracam sie do was - Starych Wyjadaczy z prosba o pomoc w paru sprawach:
1. KLIMATYZACJA - jak sprawdzic zima czy klima dziala-chlodzi?? Kontrolka na guziku mi sie zapala, ale smiglo nie kreci-czy smiglo na chlodnicy klimy musi zawsze pracowac, czy tylko jak sie nagrzeje?? Szyby nie odparowuja mi od razu, ale mam napelniona bo jak wciskam ten dynks od klimy to psika freonem. Jak powinieniem uzywac klime - nawiew tylko zimny, czy na cieplym tez dziala??
2. SWIECE - mam silnik 4E-FE i wkrecilem nowe swiece 1-elektrodowe,a w instrukcji jest napisane ze ten silnik powienien miec 2-elektrodowe - czy cos moze sie stac niedobrego z autem jesli bede jezdzil na tych co mam?? Jakie beda minusy??
3. BZYCZEK OD NIEWYLACZONYCH SWIATEL. Na poczatku mi bzyczal jak nie wylaczylem swiatel, a teraz juz mi nie bzyczy i nie wiem o co chodzi, gdzie tego szukac zeby sprawdzic i ewentualnie naprawic - instrukcja nic o tym nei mowi.
4. RADIO - bylem w serwisie wymienic radio, bo orginalne Panasonic KM411 nie mialo panela bo Turasy w komisie w berlinie zapierd.... i meczylem sie 2h z demontazem starego, ale nie dalem rady, a ASO wzielo 36zl za wymiane

wiec powiedzcie mi jak zdemontowac ta pokrywke radia w desce rozdzielczej zeby moc odkrecic radio, bo serwis mi nei chcial powiedziec.
5. PODSWIETLENIE PRZELACZNIKOW NAWIEWU - mam tylko polowe tych koleczek podsiwetlona w nocy, a druga polowa przelacznikow jest ciemna - czy mozna w ogole zrobic zeby te oznaczenia luminescencyjne swiecily , czy nie da rady??