MotoNews.pl
3 Zamarzniety spryskiwacz (124917/13) - NT

Zamarzniety spryskiwacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
heh zapomnialem wymienic plyn na zimowy no i efekt wiadomy coprawda plyn w zbiorniku juz wymienilem ale nadal nie psiuka macie jakies metody na odmrozenie spryskiwaczy

chyba tylko rozgrzac auto, pojezdzic troche z wlaczona dmuchawa, przy odwilzy wypsikac resztki letniego z ukladu.
czasem niczym nie podrzewaj i nie przepychaj na sile dysz.

Cytat:
2005-11-25 12:44:54, adasco pisze:
chyba tylko rozgrzac auto, pojezdzic troche z wlaczona dmuchawa, przy odwilzy wypsikac resztki letniego z ukladu. czasem niczym nie podrzewaj i nie przepychaj na sile dysz.

no wlasnie wczoraj jezdzilem o malo sie nie upieklem bo ogrzewanie na fula szlo i nic ...

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-11-25 13:20:37 ]
[ powód edycji: slownictwo ]

Wjedz do jakiegos garazu podziemnego przy jakims centrum handlowym. Troche takich w Krakowie macie

Cytat:
2005-11-25 13:42:29, Leszek_Gdynia pisze:
Wjedz do jakiegos garazu podziemnego przy jakims centrum handlowym. Troche takich w Krakowie macie

hm myslalem o czym co moge zrobic bez jezdzenia bo musze zaraz po pracy cos z tym zrobic i jechac poza krakow , moze wylac plyn i wlac ciepla wode ??? potem wypryskac i zamienic na plyn zimowy ????

no jak dasz ciepla wode, na wymrozona szybe - to moze strzelic....
dla lakieru i pompki to tez nie za zdrowe bedzie....

Cytat:
2005-11-25 14:22:33, adasco pisze:
no jak dasz ciepla wode, na wymrozona szybe - to moze strzelic.... dla lakieru i pompki to tez nie za zdrowe bedzie....

ale myslem o cieplej a nie o wrzatku tylko na tyle ciepla zeby sie porozmrazalo ???

miałem podobny przypadek jak jezdziłem maluchem poradziłem sobie z tym problemem rozgrzewajac wężyk rękoma (trąc, trzynając centymetr po centymetrze) i co jaskis czas włączając pompke. walczyłem z tym troche czasu ale sie udało

weż przedłużacz,suszarkę do włosów i załatwisz to w 5 minut podgrzewając wężyki i dysze

A ja bym polecił inny patent na przyszłość (oprócz lania samej wody do spryskiwaczy) podgrzewane dysze spryskiwaczy