Apel do wszystkich którzy chcą niższej akcyzy na paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w związku z tym że nasz mocherowo-buraczany rząd chce wprowadzić "becikowe" i sfinansować je z akcyzy na paliwa apeluje do wszystkich o nie planowanie w najbliższym czasie dzieci. im więcje narodzi się dzieci tym wyższą akcyzę przyjdzie na płacić

hehe
A czy nie zastanowili się wszyscy krytycy tego rządu, że lewicowe PO też sporo obiecało?

Ja byłbym za tym, żeby poprzeć rząd w staraniach o przystąpienie do akcji - ropa z iraku za wojsko

Mike - glupoty za przeproszeniem pleciesz teraz.
Ropa za wojsko? I wydymaja nas dokladnie, tak jak z offsetem za F16. Wierzysz amerykancom? Tos naiwny...

Tyle, ze PO obiecywalo realne rzeczy... A tak naprawde, to jedyny logiczny program miala platforma Korwina-Mikkego

a ten rzad nalezy krytykowac. Jeszcze dobrze nie zaczeli, a juz tyle wpadek. A to moherowa koalicja, a to minister gospodarki glupoty pierdzieli... A zaraz zaczna sie pierwsze tarcia i rozlamy - zaklad? AWS-bis, jak w morde strzelil.

Ja tam juz wiecej dzieci miec nie zamierzam, tak wiec akcje Rogacka popieram i w niej uczestnicze

Zatsanawia mnie jeszcze jedno - jak tak ten ciemny narod zacznie sie ciupciac jak norki, by dostac becikowe... To kto potem te dzieci wychowa? Kto da im prace w przyszlosci? I kto wczesniej je utrzyma i zapewni wyksztalcenie? Znow beda niemowlaki w beczkach.... jak nic.

A akcja nie moze tyczyc tylko akcycy - bo ona nie wystarczy na pokrycie nawet 1/10 tego, co premierzyna Marionetkiewicz naobiecywał.... I dochodowy dowala, i inne - pewnie oddychanie tez opodatkuja....

[ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2005-11-19 22:40:52 ]

Adasco - przyganiał kocioł garnkowi

Sądze że nie ma sensu kontynuować tego wątku dalej mówiąc o polityce bo taki rząd, jakie społeczeństwo i na nic więcej nie zasługuje

Adam, mówi się, że, się płodzą jak króliki, a nie jakieś norki.

Własnie Adas problemem becikowego sa rodziny patologiczne gdzie wystepuje problem alkoholizmu.Wydaje mi sie ze tam dla zdobycia kasy beda sie seksic i rodzic dzieci a potem zostawia je w szpitalu albo i innym mniej przyjemnym misjscu.
A co do wzrostu ceny akcyzy i tam jest obnizona do końca grudnia
a skoro nie pójdzie na becikowe to pójdzie na co innego wiec tak czy siak dzieci niech sie rodza bo kto bedzie robił na nasze poobcinane do granic mozliwosc emerytury

W zwiazku z ostatnimi postami w temacie postanawiamy co nastepuje:

W zadnym miejscu regulaminu nie ma napisane ze nie mozna dyskutowac o polityce, a co za tym idzie ten watek jest zgodny z regulaminem (chodzi o temat i zamierzenia autora).
Watek zostal rowniez umieszczony w odpowiednim dziale, a wiec zgodnie z zasadami obslugi forum.

Rozwazajac wszelkie ZA i PRZECIW doszlismy do faktu ze sie mylilem blokujac watek, watek zostanie wyczyszczony i odblokowany.

Watek zostal oczyszczony ze zbednych wypowiedzi (i nie na temat).

Niniejszym zostaje odblokowany, a autorzy usunietych postow jesli maja jakies aluzje zapraszam na priv.

Dla mnie zamierzenia autora sa bez pokrycia bo tych co stac na dzieci stac na samochód to takze stac ich na utrzymanie tych samochodów.Choc zamiast płacic wieksza akcyze wolałbym kupic swojem syniowi (prawie 2 latka) jakas fajna zabawke choc dla niego najlepsza zabawka jest łada tatusia czyli jak on to mówi BUM

wiele piszecie o braku poparcia do podwyższenia akcyzy

A przypomnijcie sobie co sie działo jak obniżali Miało być tańsze paliwo i staniało - SYMBOLICZNIE !!! By ludziom gęby utrzeć a tak naprawdę wzrosły zyski dla rafinerii

teraz podwyżka akcyzy to ma być coś odwrotnego :

Podnieść akcyzę tzn nie podnosić cen paliw płynnych tylko ograniczyć dochód rafinerii

Co do becikowego to sie nie wypowiadam
a napewno z tego powodu nie będe miał dzieci choć chcę je mieć ale z wyższych względów NIE MATERIALNYCH !!!

A jako doradca emerytalny DORADZAM:

Musi być nast pokolenie by miał nas kto utrzymywać Niby sami teraz odkładamy pieniążki II FILAR ale dalej korzystamy z PIERWSZEGO WIEC pokolenie młode JEST POTRZEBNE (jak najlepiej zarabiające nie jak najwięcej bezrobotnych !!!)

Dobra, ale JAK przyciac marze rafinerii? Powrot do gospodarki planowanej i narzucania cen? Nie pojda na to.....

hmm Ani ty ani ja nie bedziemy o tym z rafineria debatować Rząd moze im zaproponować jako kartę przetargową jakieś inne ulgi Lub hmm nie wiem co Oni juz tam wiedza jak rozmawiać a przynajmniej mówią że wiedza

Ale jak by do tego doszło bez dawania innych ulg to budżet państwa jest podreperowany a paliwo nie drożęje :- )

To jest chyba najbardziej optymistyczne rozwiązanie

a jak będzie i tak życie zweryfikuje :-/

Dobranoc !!!

Nie wie ktos co premierek powiedzial na temat akcyzy na paliwko?
Ech - znowu cene podniasa

Cytat:
2005-11-26 19:01:16, Krzysztof-Fleszer pisze:
Nie wie ktos co premierek powiedzial na temat akcyzy na paliwko? Ech - znowu cene podniasa

hmm.. premier sie nie zgodzil i podwyzki akcyzy nie bedzie...

ja mam tkie zdanie rafinerie nie zmienia marzy bo za duzo na tym straca ale w zamian za zmiane marzy napewno przyjełyby ulge w podatkach lub swiadczeniach zusowskich.handel wymienny czyli cos za cos.Kto wie ile by wtedy kosztowało paliwo

A tak wszyscy nieznający się w temacie narzekają na niego
No ale nie odbiegając od tematu - to nie wiem, co w tym orlenie nalewają, ale zmieniam już membranki w gaźniku 3 raz w tym roku - gdy lałem na bp nie było takich problemów:] Więc, co nam po niższej akcyzje, jak leją gów...o

kto sie nie zna, to sie nie zna. zobaczysz, jaki nam premierzyna zafunduje deficyt. Bo ten planowany - to pobozne zyczenie. Katastrofa, i tyle.
A samo utrzymanie akcyzy to za malo... obnizka, tylko koleja obnizka cos moze zmienic. I ciecie idiotycznych wydatkow - a to na jakies instytuty pamieci, a to na becikowe. Ale przeciez troglodyci spod znaku pała i sprawiedliwosc wiedza lepiej....

Cytat:
2005-11-26 23:58:35, adasco pisze:
(...)

Nie chce wdawać się w polityczne dysputy, ale prawda jest taka, że narazie to tylko tak wygląda, a zobaczycie że się wszystko rozejdzie po kościach
Poczekaj, a się przekonasz - w większości przypadków moje osądy się sprawdzają

Cytat:
2005-11-27 00:01:50, MikeB pisze:
wszystko rozejdzie po kościach

tak. cały ten kraj sie rozejdzie
Wez mnie nie oslabiaj.... jeszcze im wierzysz? O ile kiedykolwiek wierzyles....

Cytat:
2005-11-27 00:13:28, adasco pisze:
tak. cały ten kraj sie rozejdzie Wez mnie nie oslabiaj.... jeszcze im wierzysz? O ile kiedykolwiek wierzyles....

To komu wierze to już moja sprawa
Dziadek, tzn. Józef Piłsudski powiedział kiedyś, że "polityka to taka kur...a która daje z przodu i z tyłu" Nie dziw się że "opowiadania" programowe są czasem oderwane od rzeczywistości - każda partia to robi - ważne też jakimi ludźmi są poza polityką... Wspomne przecież o jednej z rzeczy jaką pewnie wiesz, że siedzibą mafii rosyjskiej była Warszawa i sponsorowała ona niektórych polityków, no ale naprawdę nie chce przedłużać, bo są pewne fakty, o których Polacy nie wiedzą, więc kończę, bo przecież "każdy Polak dobrze się zna na polityce"i unikam dyskusji i spotkań mądrali więc kończę bo takie dyskusje mnie nudzą

(nie mam w tej wypowiedzi na myśli Ciebie)

Cytat:
siedzibą mafii rosyjskiej była Warszawa i sponsorowała ona niektórych polityków, no ale naprawdę nie chce przedłużać, bo są pewne fakty, o których Polacy nie wiedzą

taaak, za to Ty z pewnoscia wiesz duzo i na temat. taaak, a swistak siedzi za przemut sreberek

spiskowa teoria rodem z moherowego beretu....