Od jakiego samochodu pasuje chłodnica do samarki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem. Wymieniłem przewody od ukł. chłodzenia w mojej ladnej, zalałem petrygo i okazało się że mi przecieka chłodnica. Mam pytanko, od jakiego innego samochodu pasuje chłodnica do samarki 1.3 ?

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-10-03 13:20:11 ]
[ powód edycji: literowka w tytule - usunieto ]

Niestety pasuje tylko od Samary
Koszt nowej ok. 250-300 PLN
Używana ze szrotu od 80 wzwyż

CHIO

mam pytanko, nie wiecie czy od jakiegoś innego samochodziku pasuje chłodnica do samarki 1,5, bo ciekła, wymontowałem a głupek w serwisie kazał mi jechać na szrot kupic drugą

sprawdż forum tam już jest takowy wątek.

no i diupa, nic innego nie pasuje, lutować się nie opłaca, nowa droga, na szrotach nie bardzo jest, pokminię jeszcze z jakimś smiesznym uszczelniaczem w proszku może coś to da bo nie widzę przyszłości.

Sam poprubuj to zalutować jak masz chęci. Palnik na butan to nie są jakieś duże koszty. A jak chłodnica jest z aluminium to może coś takiego pomoże: link

Cytat:
2005-10-02 21:24:23, balic80 pisze:
Mam problem. Wymieniłem przewody od ukł. chłodzenia w mojej ladnej, zalałem petrygo i okazało się że mi przecieka chłodnica. Mam pytanko, od jakiego innego samochodu pasuje chłodnica do samarki 1.3 ? [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-10-03 13:20:11 ] [ powód edycji: literowka w tytule - usunieto ]

Czy pamiętasz średnice najlepiej wew. przewodów. Nie chodzi mi o te duże od chłodnicy tylko np. te od zbiornika wyrównawczego, nagrzewnicy i innych. Na trójniku pisze fi 16.
Pabloe. Chłopaki jako uszczelniacz polecali takie zielonkawo niebieskie fusy o nazwie którą podam jeżeli jesteś zainteresowany bo mam ten specyfik w domu a nazwy zapomniałem. Wynalazek okazał się zbędny /wyciekało spod uszczelki czujnika wentylatora/

Chłodnica a płyn nazywa się Wynn's jest to w takiej ślowkowego koloru butelce.
Przepis jak to prawidłowo wlać znajdziesz w wyszukiwarce.

[ wiadomość edytowana przez: Grzegorz75 dnia 2005-11-24 09:11:31 ]

oka pokminię jeszcze... może dam radę samemu polutować...jak będę miał jakieś pozytywne wyniki w tej trudnej sztuce to napiszę