Nareszcie dzisiaj przywiozłem moją "rajdówkę"...Wypakowałem wszystkie graty i po 3-miesięcznej przerwie chciałem odpalić moją Ładę! Jakoś nie za bardzo pasował mi klucz do stacyjki, zresztą pozostałe klucze (drzwi) nie są lepsze...Po włożeniu klucza do stacyjki, przekręcam go i co widzę...główka klucza została mi w ręce !!! Musiałem rozbroić stacyjkę i teraz zapalam śrubokrętem! Z blokadą już sobie poradziłem ale nie wiem jak zdemontować całą stacyjkę (jakoś nie chce wyjść, chociaż już niewiele z niej zostało). Dlatego poszukuję stacyjki oraz zamków do drzwi.
Od jutra zabieram się za rozbiórkę mojej Łady! Rozbieram ją do części pierwszych! Zostawię tylko silnik w całości (narazie) bo nie zdecydowałem jeszcze co z nim będzie. Zabieram się za: blacharkę, wnętrze oraz zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy. Przeglądnę jutro też wszystkie skrzynki z częściami zapasowymi...mam silnik 1600 rajdowy do remontu i być może będę chciał go sprzedać, trochę amortyzatorów, sprężyn itp....Mam nawet okolcowane opony ale chyba w tym roku już na nich nie pojeżdżę.
Będę robił foto na bieżąco, więc jeśli ktoś chciałby zobaczyć to mogę przesłać. Pozdrawiam!

OD 2106