MotoNews.pl

Zimowki do yarka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
POtrzebuje szybkiej pomocy zima za pasem a ja chce kupic zimowki do yarka..... jakie mozecie polecic dobre w cenie do 180-200 zl do jazdy glownie w miescie... moze jeszce ktos poleci mi jakis sklep internetowy sprawdzony( pewnie tam maja tansze opony) gdzie bezpiecznei mozna zamowic i jest szybka dostawa i platnosc karta;p

dzieki i pzdr.

Ja tam barum polecam

JaNie ... Debica , a dokladniej FRIGO 2.

Ja ich nie mam, ale dwoch znajomych na nich popyla i nie maja zadnych zastrzezen, poprostu dobra guma

OPONY - to podobo dobry sklep internetowy z oponami

Cytat:
2005-12-04 23:57:09, CzapCzap pisze:
JaNie ... Debica , a dokladniej FRIGO 2. Ja ich nie mam, ale dwoch znajomych na nich popyla i nie maja zadnych zastrzezen, poprostu dobra guma

i jeszcze raz

Jutro zakladam Debice a dzisiaj gume zlapalem

No i mam Debice fajnie sie jezdzi po deszczu na tych oponkach dostalem gratis kubek i smycz

Cytat:
2005-12-06 15:58:12, marcos pisze:
dostalem gratis kubek i smycz

Szczęściarz

Cytat:
2005-12-06 15:58:12, marcos pisze:
No i mam Debice fajnie sie jezdzi po deszczu na tych oponkach

Urok większości zimówek

Witam
Też zakupiłem Frigo 2 ( 175/70 14) i jak na razie mam do nich jedną uwagę - strasznie ale to strasznie zmulają auto - a mam tylko z przodu. Upośledzają też kierowanie - samochód reaguje jakby z opóźnieniem na ruchy kierownicą. Za to trochę zmiekczaja też amortyzację .To wszystko w temp ok .0 Wynika to chyba z ich bardzo miekkiej mieszanki. Co do zachowania na wodzie nie mam jakis uwag . Śnieg i lód - to sie dopiero okaże myslę że tam sie spiszą dobrze właśnie z uwagi na ta miękką mieszankę.
Ciekawe czy inni mają takie same spostrzeżenia ?
Pozdrawiam
Acha jak ktoś szuka dobrych zimówek polecam Maloya Cresta 220.( szwajcarskie - jedyne które jako tako hamuja na lodzie ). Przejeździłem cały tamten sezon . Bardzo dobre . Prowadzenie samochodu - jak na letnich.
W Polsce trudno dostepne ale są.

odradzam barumy-nie sprawdzają się i moim zdaniem są gorsze i to znacznie od frigo. (Oba typy opon użytkowałem jako opony nowe)

Na barumach jezdziłem cztery lata temu i dobrze to szło ale śnieg był i to dobry dawały rade. Gorzej na mokrej drodze Polecam sklep www.krainaopon.pl maja dobre ceny

u mnie nei zamulila samochodu a nawet lepiej sie jezdzi, sa miekie i latwiej sie manewruje

Dębica Frigo 2 to podobno to samo co GoodYear Ultra Grip 5

Cytat:
2005-12-08 09:14:10, Golden_Flyer pisze:
Dębica Frigo 2 to podobno to samo co GoodYear Ultra Grip 5

Nie podobno. NA PEWNO.
Mam jeszcze na aucie oryginalne UG5 więc w razie potrzeby służę porównaniem
Następne będą oczywiście Frigo2
Pozdro.

Cytat:
2005-12-07 19:20:21, WlodekJota pisze:
Na barumach jezdziłem cztery lata temu i dobrze to szło ale śnieg był i to dobry dawały rade. Gorzej na mokrej drodze Polecam sklep www.krainaopon.pl maja dobre ceny

Każda zimówka nie za dobrze sobie radzi z mokrą nawierzchnią ponieważ mają gorsze odprowadzanie wody

Cytat:
2005-12-08 15:52:16, marcin032 pisze:
Każda zimówka nie za dobrze sobie radzi z mokrą nawierzchnią ponieważ mają gorsze odprowadzanie wody

kto Ci takich glupot nagadal przeciez maja lepsze....zreszta sam to moge potweirdzic bo jezdzilem po deszcze tego samego dnia na jednych i drugich i zimowki sa duzo lepsze na mokrym zreszta slychac jak na zimowkach jest glosniej bo jest odprowadzana woda z opon szybciej

Cytat:
2005-12-08 17:03:07, marcos pisze:
kto Ci takich glupot nagadal przeciez maja lepsze....zreszta sam to moge potweirdzic bo jezdzilem po deszcze tego samego dnia na jednych i drugich i zimowki sa duzo lepsze na mokrym zreszta slychac jak na zimowkach jest glosniej bo jest odprowadzana woda z opon szybciej

Znawcą nie jestem. Napisałem to, co sam zauważyłem na przykładzie tanich opon marki Pirelli. Na letniakach duuuuużo lepiej się jeździło po kałużach niż na zimówkach ale może to tylko urok pirelek??? Nie wiem

Cytat:
2005-12-08 17:03:07, marcos pisze:

Temat wałkowany na forum...

Auto Świat nr 45 (542) 7 listopada 2005:
Test opon 175/65R14

"Na zimówkach jeździmy po różnych nawierzchniach, nie tylko po śniegu - dużo po suchym asfalcie, często po koleinach wypełnionych wodą. I z tym właśnie bywa różnie. W próbie hamowania na suchym asfalcie najlepsza opona w tej konkurencji-Kormoran Snowpro- zatrzymała auto dopiero po ponad 48m. Na oponach letnich wynik w tej konkurencji powyzej 40m uważany jest za zły.
Podobnie nie najlepiej wypadły próby hamowania na mokrej nawierzchni. Najszybicej zatrzymało się auto na oponach Barum Polaris 2, nieznacznie gorzej na Fuldach i Kleberach. Ale wynik na poziomie 63-64m, a tym bardziej ponad 70m (Debica Figro Directional) zaskakuje. W tych samych warunkach tym samym autem na oponach letnich o tym samym rozmiarze osiągaliśmy zupełnie inne wyniki: na fuldach 57,4m, na dębicach 62m. A więc po zmianie opon na zimowe lepiej trochę zwolnić".

To by było na tyle. Na przyszłość prosze o zachowanie kultury.

Dla mnie ta gazeta nie jest wyrocznia i moge sobie polemizowac i miec swoje zdanie na ten temat

No wlasnie zachowaj kulture