WAŻNE!!!!!! Zmiany w umowach OC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://ubezpieczenia.onet.pl/1210226,wiadomosci.html

Co za kraj, tylko sobie w łeb palnąć.

albo zarejestrowac samochodzik na ciocie w normalnym europejskim kraju...

Powagę to nasi prawodawcy czyt.(perlamentarzyści),potrafią zachować tylko wtedy gdy ich aresztuja...-za malwersacje itp,bo jeśli chodzi o stanowienie prawa to są nieprzejednanymi komediantami .Pewnie ubezpieczyciele za niezłe lobbowanie wyłożyli niezłą kasę,bo inaczej my zwykli śmiertelnicy tego nie rozumiemy

A ja nie wiem o co burza.

Jest 30 dni na wypowiedzenie ? Jest. Wystarczy wypowiedziec i po sprawie. No a jak ktos zapomnial no to trudno.
Dorosli jestesmy.

Cytat:
2005-12-11 21:34:05, Vino pisze:
A ja nie wiem o co burza. Jest 30 dni na wypowiedzenie ? Jest. Wystarczy wypowiedziec i po sprawie. No a jak ktos zapomnial no to trudno. Dorosli jestesmy.

Dokładnie
Mój post miał być tylko i wyłącznie informacyjny
Sygnalizuję, że w ubezpieczeniach się coś zmieniło, a nie narzekam na nasze prawodastwo

Cytat:
2005-12-11 21:34:05, Vino pisze:
A ja nie wiem o co burza.

Nie wiesz?
O durnotę.
O wypowiadanie umowy, której nie podpisywałeś.
O robienie czegoś co na logikę mogło by się odbyć bez Twojego udziału.
O to, że chcąc ułatwić nam życie (automatyczne przedłużanie umowy) zrobiono coś co na chłopski rozum jest nielogiczne.

Po prostu kolejna prozaiczna czynność o której trzeba będzie pamiętać i która zabierze rochę czasu/papierków/benzyny/znaczków/pieczątek/itp.

Ja też nie narzekam - pozostaje wzruszyć ramionami i ciężko westchnąć.

Cytat:
2005-12-12 09:50:35, kuba pisze:
Dokładnie Mój post miał być tylko i wyłącznie informacyjny Sygnalizuję, że w ubezpieczeniach się coś zmieniło, a nie narzekam na nasze prawodastwo

Taka mialem wlasnie nadzieje

Pozdrawiam
Vino

Ale napędziliście stracha. Ale dobrze wiedzieć, że kupując samochód na wszelki wypadek lepiej powiadomić ubezpieczyciela sprzedawcy auta, chyba że na tym ubezpieczeniu będziemy jeździć.