Problem w bagazniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przy dzisiejszej pogodzie zauwazyłem powazny problem w mojej carinie sedan mianowicie woda dostaje mi sie do bagaznika mnostwo wody w okolicach butli z gazem zamontowanej w miejscu koła zapasowego . Samochod napewno nie był bity bo wszystkie blachy szyby itp są orginalne a poza tym znałem wczsniej z widzenia poprzedniego własciciela wiec jestem pewien bezwypadkowosci tego auta. Jak myslicie co to moz byc miał tak ktos . Mysle zeby jutro jesli nie bedzie padać wysuszyc dobrze samochod a potem wejsc do bagaznika w momecie jak ktos bedzie go polewal wodą moze jakos uda sie namierzyc te feralne miejsca bo woda nalewa sie z obydwu stron ale puki co chciałbym wysłuchac waszych opini
z gory dzieki za jakie kolwiek diagnozy i rady

Nie wiem jak jest to rozwiazane u ciebie, ktoredy masz poprowadzony wlew do gazu, pewnie wlasnie gdzies w tamtych okolicach i moze tam przecieka. Kiedys mialem podobny problem, lalo sie i lalo, ale umnie problemem byla uszczelka, troche silikonu i po sprawie. Teraz za to leje mi sie przez pekniecie w lampie . Jezeli juz nie znajdziesz odpowidzi na to pytanie to poprostu odkorkuj wneke na kolo i posprawie. Pozdro

Uszczelka, uszczelnienia świateł (na klapie też), łączenie blach, nadkola..

Pozdrawiam

Przy deszczowej pogodzie i takim Twoim opisie ...
uszczelka klapy bagażnika .

Jeśli masz hak - sprawdź też czy uszczelka przy kablach elektryki się nie zsunęła lub nie przepuszcza.

Sprawdź niejsce łączenia się blach
na fotach masz zaznaczone gdzie

Mnie sie lało przez lampy tylne, uszczelnienia sparciały i zdjąłem lampy posmarowalem silikonem i juz od roku wszystko O.K.!

Cytat:
2005-12-09 10:26:15, Kryspin pisze:
Sprawdź niejsce łączenia się blach na fotach masz zaznaczone gdzie

Właśnie o to chodziło
Dziękujemy

Ja miejsca ze zdjecia drugiego juz dawno pokrylem silikonem