Moje odpowiedzi na temat sensu, celu itp:
Warto zwiększyć kąt skrętu, ponieważ te kilka cm da kilka stopni wychelenia w zakręcie. Może nie wiecie, ale powstała Polska Federacja Driftingu i zawody będzie opierać na zasadach D1. Nie będzie chodziło o to żeby przejechać jeden zakręt bokiem na araba, tylko zespół zakrętów i wychylenie auta od osi będzie jedną z punktowanych cech. Ideał to 45 % ale tak to nawet japońce nie mają
Merce odpadają bo jak tata by zobaczył jak robie boka starym mercem to by mnie zastrzelił. BMW też odpada bo teraz każdy ma BMW i łatwiej spotkać E36 niż malucha. Zresztą ja lubie fiata i mi sie tym dobrze jeździ, ale może być lepiej
Kolejna kwestia silnik. Tak sie składa że akurat trafiłem na 2 sliniki 2.0 DOHC za 500zł to brałem i sie nie zastanawiałem. Ale wiem że nie można kręcić powyżej 5500.
A co do projektu Macieja Polody to wcale nie upadł. Jest ponoć zrobiona blacha i taka gleba że zrobili dodatkowy tunel żeby wydech miał gdzie wychodzić

Teraz robią lakier, a silnik z pionowymi weberami czeka.
Mi mówił że skręt chce zwiększyć wydłużając długi drążek i skracająć krótkie. Jeszcze nie mówiłem tego mojemu zaprzyjaźnionemu mechanikowi bo sie boje reakcji
Maciej mówił też że to dopiero projekt i dopiero jak coś zrobią i będzie działać to sie pochwalą.
Wiec może na zawodach w przyszłym roku wystartują 3 Polskie Fiaty.

Ja chcę jechać, tylko musze zawiecho zrobić i żeby mi sie te koła nie blokowały bo skąd znajde nowy dach do fiata