Proszę o pomoc:(:( Moja Łada Niva umiera..... :( POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich serdecznie. Mam duży problem z Nivą. Samochód jest mojego taty Ja mam 18 lat i chciałem się zaopiekować ładą:0 Ale ona nie za bardzo chce jechać... Z tego co wiem jest odłączony przedni napęd(ponieważ sie wyrwał) więc jeździ tylko na tylnum napędzie:/ Jednym z poważniejszych problemów jest stukanie całej skrzyni biegów(to samo było jak miała 4WD). Ogulnie wygląda to tak, że jak się nią rusza to sprawia takie wrażenie jak by miała wypaść cała skrzynia biegów Sprawdzone i wymienione były krzyżaki i poduszki, więc to nie to... Zauważyłem tylo że na wstecznym nic się nie dzieje i tylko troszeczkę styka... Czy jest możliwe że to coś z tylnim mostem????? Czy może wał napedowy coś nie tak? Bo zauważyłem że idzie na ukos:/ ale nie wiem czy to ma cos do żeczy... Również Nivka ta ma nieco większe koła ale to raczej nie przesto "skrzynia chce wypaść".. Nie wiem co jest więc pytam się Was bardziej doświadczonych Aha i jeszcze nie wiem jak wyciągnąć przedni napęd Już raz był wyjmowany ale nie wiem w jaki sposób.. Mi udałe się go całego rozkręcić ale nie chce wyjść

NIe wiem ale mnie to wygląda na wał..bo znam podobne przypadki ale głowy nie dam

Zastukaj do klubowicza kacper97 z mazowieckiego - Warszawa. Znajdziesz go na liście klubowiczów. On ma nivę i albo pomoże jak może albo nakieruje.

i co nie wiecie co jest ((((((((((( !!! szkoda((((

To wejdź może na forum Niwy: Niwa Offroad Klub