Cytat:
|
2005-12-28 19:27:38, pajczaki pisze:
zakupilem tani od malara ale jest razcej za krotki, bardziej zalezalo mi na samej gumie od niego problem mam taki ze nie wiem do konca jaki mam poziom oleju u mojego mechanika bagnet od 2.0 jest dluzszy niz moj (jego miska olejowa jest krotsza od mojej, moja podobno jest od diesla)
|
|
sprewdż to tak :
a. weź na pokład pasażera z względnie czynnym narządem wzroku .
b.wskaż mu zegar/lampkę od oleju wyjaśnij zasadę działania (ogólnie) i zabroń patrzyć gdzie indziej ,oraz umów z nim hasło gdy wskazania będą nieprawidłowe np. głośne EEEEEEE!!!!!!!!!!!
c. gdy silnik osiągnie nominalną temperaturę (zwykle poniżej 120*C) znajdź ostry zakręt w lewo i ze sporą prędkością ale dozwoloną znakami zakazu na tej drodze ,wejdź w niego .
d. gdy usłyszyszysz EEEEEEEEE!!!! zatrzymaj pojazd i ewentualnie silnik (nie jest konieczne i dolej 1L z uprzednio zabranego na test)
d. kalibrację można uznać za dokonaną gdy sygnał EEEEEEEE!!!!!!
nie pojawi się po kolejnym teście (należy upewnić się czy sygnalizator był sprawny).
e. zaleca się zabranie bańki 4L oleju silnikowego ( powinno starczyć w zupełnośći , a po powrocie z testu można oznakować minimum na bagnecie .