MotoNews.pl

Carina e, nawiew zimny czy cieply?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
taka uwaga, nawiew na konsoli srodkowej jest dziwnie zimny, tzn leci zimne powietrze, natomiast z pozostalych dmucha cieple, co to moze byc?

Ja mam podobnie w Corolli, przpeiszę cytat z mojej strony:
Cytat:
gdy ustawimy ogrzewanie na szybę: ze środkowych nawiewów płynie chłodne powietrze a z bocznych ciepłe, gdy ustawimy ogrzewanie na szybę i nogi: ze środkowych nawiewów płynie chłodne powietrze a na nogi ciepłe, natomiast gdy ustawimy w pozostałych pozycjach np. na twarz i nogi już ze wszystkich nawiewów płynie ciepłe powietrze. Tak się dzieje tylko w przypadku OGRZEWANIA samochodu.

Nie wiem czy tak ma być czy nie ale nie jestem w tym wypadku odosobniona.

Cytat:
2005-12-22 11:19:38, madzia_83 pisze:
Ja mam podobnie w Corolli, przpeiszę cytat z mojej strony: Nie wiem czy tak ma być czy nie ale nie jestem w tym wypadku odosobniona.

dziwne, dziwne, ale przynajmniej wyglada na to, ze ten typ tak ma

Tak ma być.
Chcesz ciepło ze środka, przekręć pokrętło w lewo do końca.
Pozdro.

Tak jest ,kiedys myslalem, ze mam cos zepsute i ze z konsoli srodkowej zawsze leci chlodne powietrze. Dopiero pozniej zauwazylem, ze jak sie nastawi nawiew na twarz lub nogi to wtedy leci cieple. Pozdro

Nie ma się czym przejmować WSzystko jest w porzo

Też tak mam w swojej Carinie E.

Witam.Jest OKEY.AVECARINA

u mnie tak samo, ale mam dodatkowy problem z pokretlem kierunku nawiewu, mianowicie nie moge przekrecic pokretła w skrajne pozycje czyli nawiew na szybe i przeciwna strona (nie pamietam co tam jest) pokretlo sprezynuje jakby cos trzymalo, czy ktos cos wie na temat? Caluje

Cytat:
2005-12-23 21:11:51, romano77 pisze:
u mnie tak samo, ale mam dodatkowy problem z pokretlem kierunku nawiewu, mianowicie nie moge przekrecic pokretła w skrajne pozycje czyli nawiew na szybe i przeciwna strona (nie pamietam co tam jest) pokretlo sprezynuje jakby cos trzymalo, czy ktos cos wie na temat? Caluje

Ja mam podobnie z pokretlem od temperatury i nie wiem o co chodzi . Pozdro

Witam!! tez mam to samo z tym pokrętłem. Ale u mnie dzieje sie to tylko jak mam wlączoną dmuchawę jak wyłacze to działa prawidłowo. Nie wiem czy to jest jakaś prawidłowość czy tylko u mnie.

Jezeli pokrętło kierunku nawiewu nie wskakuje na skrajne pozycje to spróbujcie zdjąć panel (ten duży nad pokrętłami ogrzewania) i wyregulować linkę. Jak dobrze pamiętam to reguluje się zaczep pancerza i linki. Powinno pomóc.

pozdro

Może tylko blisko tematu ale...
W jednym ASO wracały yarki z reklamacją regulacji nawiewów.Po dokładnym zbadaniu sytuacji (prawie plaga) okazało się ,że spadała centralka alarmu na cięgna i SIĘ blokowało
Pozdrawiam
p.s.
już montują alarmy lepiej