| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-02-14 23:05:56 Wiem ze Woltomierze byly ladach 2104/2105
a czy byly montowane amperomierze ? taka prosbe mam ... jakby ktos mial do sprzedania w/w ustrojstwa prosilbym odezwanie sie na priv. Pozdrawiam |
Konriii SYMPATYCZNY GOŚĆ mnogo ;) KRAKÓW | 2003-02-14 23:10:38 Woltomierz był rzeczywiście tylko w 2104/5 a amperomierza nie było z tego co wiem w żadnej Ładziance
Ja mam ale nie sprzedam |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2003-02-14 23:16:05 Mozna za to zrobic tak , jak Kacper,ktory zapakowal amperomierz z czegos tam do puszki z lady. Polak potrafi :) |
BARRY zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-02-14 23:20:01 o wlasnie.... taki ladny woltomierz ;)
szkoda ze nie na sprzedaz :( |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-02-14 23:39:29 nie wiem jak wygladają do willisa, ale tu mozna kupić amperomierz |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-02-14 23:56:53 nie jestem na 100%pewien ale chyba były amperomierze cieżarówkach STAR. Tam w ogóle były jakies okrągłe małe , wskazówkowe zegarki.... |
Nico SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Niva 2121, opel ... Poznań-Swarzędz | 2003-02-15 08:09:32 Zgadza sie w Starze 266 jest amperomierz n |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-11-24 11:08:10 Witam
Syvo, dodatkowy woltomierz uważam raczej za zbedny gadzet, jesli już to lepiej odbudować obwód lampki ładowania, w każdej 2107 jest miejsce na niego, czasem tylko niewpięte są kabelki, albo przekaźnik.., z doświadczenia wiem że że albo wzkazówka woltomierza "stoi" równo na kresce albo szaleje i wtedy ładowanie padło.. W miejsce nieszczesnego zegarka wmontowałęm niedawno wskażnik ciśnienia oleju, to mi przynajmniej daje jako taki obraz jak sprawy smarowania w moim motorze |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2004-11-24 11:50:55
Hmmmm... Lampka ładowania, owszem, jest, ale nigdy nie dane mi było zobaczyć jak świeci, choć problemy z ładowaniem miałem niejednokrotnie. Myśl niezła, rozważę. A właśnie! Czy lampka ładowania świeci tylko przy zaniku ładowania, czy też wtedy, gdy ładowanie jest za duże? Wskaźnik ciśnienia oleju posiadam (bangla Jest tam gdzie w niektórych ładach ekonomizer. Z resztą gdybym miał ekonomizer, to chciał - nie chciał, miałbym dodatkowy powód do stresu - nie podejrzewam, aby zbyt często gościł w zielonym P.S. Znalazłem w necie na www.conrad.pl m.in takie oto cuda. Ale czy ja wiem... |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-11-24 12:28:33 Witam
faktycznie lampka kontrolna świeci CHYBA tylko przy zaniku ładowania, ale masz miejsce w tablicy wskażników, może nie być podłaczona bo od któregoś roku nie podłączli jej, trzeba by wziąc schemat o po koloroach kabelków poszukac i odbudowac układ.. częśc Ładnych z 55A (ten z NIVY) alternatorem nie ma wyjścia z alternatora tzw przeowdu zerowego, wiec tam się chyba nie da i chyba latego VAZ zaczął wstawiac woltomierze. a gadzety fajne znalazłeś, może to jest i plan.. Tak mi wpadło do głowy że to że Ci lata napięce może być efektem zuzycia biezni szczotek w alternatorze, ja tak kiedyś miałem, po przetoczeniu jak ręka odjął... A voltomierz w Ładnej?.. wbrew pozorom jest dośc dokładny, możesz sprawdzić jego wskazania z zewnętrznym woltomierzem, najważniejsze to ta kreseczka na zielonym polu, wazne by ładowanie trzymało się w tym miejscu, mi się udało to wreszcie osiągnąc |
SylwekTbg2 SYMPATYCZNY GOŚĆ Sympatyk Łady 2107 Tarnobrzeg | 2005-12-23 20:53:37 Jeżeli szukacie amperomierza do Łady to warto popytać w sklepach z częściami do ciągników.
Wiem ,że był montowany w T-25 czyli popularnym Władimircu amperomierz o skali od -30A do +30A. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-12-24 02:37:29 Witam
Amperomierz taki miałem w siłowni na Zjawie, ale tam prad to kwestia bezpieczeństwa, na morze nie odpalę motoru na pych, Delfina 165 to i z korby się nie da
Amperomierz przydał mi się bardzo podczas awarii elekrtyki, kiedy podczas pracy motoru (ładowanie baterii z alternatora), bilans pradowy był ujemny, więc miałem wczesniej sygnały że coś niedobrego się dzieje z elektryką, w aucie prawie zawsze można w razie awarii podjechac do elektryka by to sprawdzić |
adam_p1 WAZ Lada 2106 Wrocław | 2005-12-25 13:02:26 czyli jak podlacze pod kabelki od swiateł voltomierz bedzie pokazywał prawdziwe dane? |