MotoNews.pl
12Wymiana paska rozrządu w 110-tce - co powinienem wiedzieć? (170980/13) - NT

Wymiana paska rozrządu w 110-tce - co powinienem wiedzieć?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
We wtorek zamierzam wymienić pasek rozrządu. Kupiłem nowy pasek rolkę i pompę wodną.
O czym powinienem wiedzieć, pamiętać przy wymianie paska?
Zasadę znam koła na znaki i dalej z tym koksem

Abys miał napewno napinacz do 110 a nie sterego typu od samary i to tyle.
DEx

Cytat:
2007-01-07 17:19:04, mwarchalowski pisze:
Abys miał napewno napinacz do 110 a nie sterego typu od samary i to tyle. DEx

masz na myśli rolkę?
moja ma z jednej strony 3 otwory a z drugiej tylko jeden.
w sklepie widziałem obydwie rolki tj od samary i od 110-tki i ta pierwsza była inna.

Skoro ma 3 otowry to masz dobry.
DEx

Cytat:
2007-01-07 18:01:13, mwarchalowski pisze:
Skoro ma 3 otowry to masz dobry. DEx

no to się cieszę się niezmiernie

A ja nie ciesze sie bo dziś mi pluło spod pompy wody po ostatniej wymianie.....
DEx

Cytat:
2007-01-08 12:43:21, mwarchalowski pisze:
A ja nie ciesze sie bo dziś mi pluło spod pompy wody po ostatniej wymianie..... DEx

A nie wymieniałeś pompy razem z paskiem?
Mi kazałeś zakupić nową pompę więc kupiłem, nawet uszczelka pod nią była w komplecie

Owszem wymieniałem, ale oddałem Lade do mechanika :/, bo jestem chory i czasu nie ma, zaliczenia itd. A tu lipa znowu trzeba będzie do niego jechać......
DEx

Cytat:
2007-01-08 12:47:28, mwarchalowski pisze:
Owszem wymieniałem, ale oddałem Lade do mechanika :/, bo jestem chory i czasu nie ma, zaliczenia itd. A tu lipa znowu trzeba będzie do niego jechać...... DEx

Dlatego będę starał się sam to zrobić, pojeździłem trochę po zakładach w celu zorientowania się w cenach, ogólnie za wymianą chcę 120 zł, ale tylko w jednym zakładzie chcieli zrobić od ręki.
W był salonie i serwisie łady w Chełmie "POL" powiedzieli że trzeba będzie zostawić auto na dwa dni, a ja nie lubię jak coś grzebią a ja tego nie widzę

Pasek, rolka i pompa wody wymieniona, prosta i szybka robota (może za szybka ). Teraz zastanawiam się nad regulacja zaworów, muszę trochę poczytać i do dzieła....

oto kilka fotek z wymiany paska rozrządu

kolega u którego w garażu dokonuję wszelkich napraw, moze sam nie jeździ ładą ale bardzo ceni te auta...

[ wiadomość edytowana przez: arii82 dnia 2007-01-12 06:55:34 ]