Spryskiwacz przedniej szyby w Samarze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam drobny, ale trochę wkurzający problem (szczególnie jak ktoś lubi mieć prawie idealnie czystą szybę ). Jak spryskam szybę, to potem jak jadę dalej mi spryskiwacz sam trochę chlapie :/. W sumie to nie jest żadna poważna usterka, ale potrafi wkurzyć. Ktoś ma jakiś pomysł, co by można było z tym zrobić?

odpowietrzyc uklad, zrobic porot do zbiornika.

Cytat:
2005-02-26 11:05:32, adasco pisze:
odpowietrzyc uklad, zrobic porot do zbiornika.

A wiesz może gdzie jest jakiś manual jak to zrobić? Kiedyś na witrynie klubu była książka napraw do Samary, pewnie to by tam było, ale teraz nie mogę jej ściągnąć . Wyświetla mi się komunikat, że plik nie może zostać odnaleziony na serwerze :/ ...

Cytat:
2005-02-26 12:03:34, mcbrain pisze:
A wiesz może gdzie jest jakiś manual jak to zrobić? Kiedyś na witrynie klubu była książka napraw do Samary, pewnie to by tam było, ale teraz nie mogę jej ściągnąć . Wyświetla mi się komunikat, że plik nie może zostać odnaleziony na serwerze :/ ...

Gdybyś udostępnił swojego maila, to bym Ci wysłał, a tak cierp

Cytat:
2005-02-26 12:09:35, MikeB pisze:
Gdybyś udostępnił swojego maila, to bym Ci wysłał, a tak cierp

Ja tu nowy jestem, więc to chyba są wsytarczające okoliczności łagodzące, co? A mojego maila Ci na priva wyślę zaraz

samara 1500.
po włączeniu spryskiwaczy (prawa dźwignia do siebie) mam następujące objawy:
1. pompka spryskiwaczy nie działa,
2. wycieraczki przednie pracują bez przerwy i bez końca, można je zatrzymać tylko wyłączając zapłon.
co może być tego przyczyną?
dodam że pozostałe funkcje wycieraczek działają raczej poprawnie.

Pewnie masz gdzieś jakieś zwarcie przy pompce
Przeczyść wszystkie styki

nie chce byc nachalny ale jakby kto mial ksiązke do samary to bym bardzo prosil na pmmarchewa@wp.pl bo mam samare 2 tygodnie a kierowca jestem od 2 miesiecy wiec sami rozumiecie

ktos napewno ma, tylko nie pod reka.

jak znajde to podesle, gdzies mialem miec na dysku ......

a samarka jest dosc prosta w budowie, dasz rade

witam! mam pytanie, w mojej samarce są słabe spryskiwacze bo daja tylko jeden cieki strumyk, co nie moczy calej szyby. Czy da sie je jakos wymienic na takie zeby psikaly na cala szybe??

Da sie, kupic dwudyszowe , koszt o ile dobrze pamietam 4zl sztuka, u mnie smiga piknie

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-12-28 18:11:29 ]

a gdzie mozna kupic??

Ja kupowalem w miejscowym sklepie LADY
Podobno podchodza tez od poloneza ...

Są bodaj nawet takie prawie do każdego. A cena jak się komu ubzdura. Od poloneza albo skody powinny być bardziej niz git.

Cytat:
2005-12-28 18:04:27, Weider pisze:
witam! mam pytanie, w mojej samarce są słabe spryskiwacze bo daja tylko jeden cieki strumyk, co nie moczy calej szyby. Czy da sie je jakos wymienic na takie zeby psikaly na cala szybe??

A nie myślałeś o przewodach które montuje się bezpośrednio na skrzydła wycieraczek? myślę że dobra sprawa no i maska nie koroduje

Maska i tak skoroduje
A u mnie spryskiwacz nie działa już daaawno - mało tego, nie działają wycieraczki, co gorsza ta od strony kierowcy - póki nie ma śniegu lub deszczu to jest dobrze

co do dziwnego działania wycieraczek to warto jeszcze sprawdzic sam wylacznik - nie kosztuje duzo nowy, a zuzyte styki moga powodowac dziwne rzeczy. u znajomego w samarce dotkniecie wylacznika powodowalo dzialanie wszystkich wycieraczek naraz.... po wymianie bez problemu. co do dysz - do kupienia bez problemu w skorpionie za pare PLN - fajne, podwojne, z uszczelka i nakretka a nie na wcisk...