Parowanie reflektorow

« Poprzedni | Nastpny »
Mam jeszcze jeden problem, nastepujacy : Czasami paruja mi oba reflektory wewnatrz od strony migacza (rog).
To samo jest z przeciwmgielnymi.

Macie jakas porade by tak sie nie dzialo?

Tam na gorze reflektora jest taki przelacznik (patrz fota)

Do czego on jest?

Prosze o porade !

P.S. Jak sprawdzic czy dziala autoregulacja polozenia reflektoroow?

autoregulacje sprawdzisz podjerzadzajac powolutka pod jakas gorke dosc stroma i niech druga osoba patrzy i slucha czy chodza silniczki

Probowalem i nic. Kiedys to mi dzialalo jak tylko wlaczylem stacyjke a nastepnie swiatla. Od razu zaczynaly sie regulowac, widzialem jak sie poruszaja. Teraz dziala mi tylko przelacznik wewnatrz samochodu tj. 0,1,2

Czy ktos mi pomoze z tym parowaniem ?

Dzieki

No to s dwie moliwoci, albo sie rozszczelniy reflektory, albo s zbyt szczelne. Rnie to jest rozwizane w rnych autach. niektre reflektory celowo nie s zbyt szczelne, aby obniy temperatur i aby pozby si wilgoci.
A jak jest u ciebie to niestety nie wiem.

a do czego jest ten dzyngiel co na fotce ?

W mnie jest tak e jak mam szczelne reflektory, czyli mam pozakadane te osony ktre si zdejmuje aby wymieni arwke to lampy mi paruj cay czas, ale wystaczy e nie zaoe jednej z tych oson i odrazu problem znika. Ja proponuje wyjcie takiej osony i zapewne lama przestanie parowa

Cytat:
a do czego jest ten dzyngiel co na fotce ?

Pojecia nie mam. W mojej E30 nie ma zbdnego balastu.

Moze jest juz ktos kto wie co to za dzyngiel ?

a czy to nie wyglda przypadkiem jak pozomnica

Moe to i rozwizanie pozdejmowa osony arwek. Ale skoro producent je przewidzia to chyba nie jest najlepszym pomysem ich zdejmowanie..
U mnie zacza parowa lewa lampa, wic j rozebraem, midzy klosz, a obudow silikon i problemu ju nie mam..

[ wiadomo edytowana przez: lukasz_xyz dnia 2006-02-05 16:37:18 ]

« Poprzedni | Nastpny »