| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-06-19 09:14:31 7 czerwca po raz wtóry sprzedałem mą toyotke, tym razem definitywnie... Dostałem 4tys. zł, za miesiąc mam dostać z powrotem jeszcze radio, bo nowy właściciel chce sobie wstawić z cd/mp3. A ja będe miał w nowym autku coś ze starego... Grunt że trafiło w dobre ręce. Nabywca będzie malował te wszystkie elementy które sam potraktowałem sprayem, więc autko pewnie wyładnieje :: No i bardzo mu się podobało, już pierwszego dnia nabił 200km
Wcześniej, bo 1 czerwca pojechałem do Chojnic oglądać nowe pudło (jeszcze corollką). Jako że mi przypadło do gustu, to wpłaciłem zaliczkę a następnego dnia przybyłem ponownie z kolegą aby sfinalizować transakcję i odebrać zarejestrowany już samochód. Jest to Rover 25 z 2001 r., 1400ccm, 103 KM. Z "bajerów" ma jedynie poduszki, pasy z napinaczami, elektryczny szyberdach i ABS. No ale jest w miarę nowy i ma tylko 52 tys. km przebiegu (ogólny stan auta potwierdza to). Auto oczywiście po dzwonie, robione jeszcze w Niemczech. Na dzień dobry wyłożyłem 1000zł na nowe opony (było na zimowych), zbieżność, prostowanie 2 felg, kilka żaróweczek, bezpiecznik, uszczelkę pod maską, dywaniki i manual Haynes'a. Musiałem jeszcze posklejać rozwaloną pompke spryskiwacza tylnej szyby. Dodatkowo czeka mnie wymiana tarcz i kolocków, bo stare są zwichrowane. Mam nadzieję że więcej nie trzeba będzie w najbliższym czasie ładować. Foty z ogłoszenia na otomoto, sam jeszcze nie zdążyłem porobić.
A teraz poddaję się miażdżącej fali krytyki z Waszej strony
[ wiadomość edytowana przez: Golden_Flyer dnia 2006-06-19 09:18:24 ] |
maaster TOYOTA DRIVER Astra II Kombi Płock | 2006-06-19 09:27:24 Środek bardzo mi się podoba, buda też Oczka ma śliczne
Nie lubię Roverów ale to auko jest ładne. |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2006-06-19 10:49:39 Hmm mi się to autko z wygladu podoba, nie wiem jak z awaryjnoscią ale tak to jest ładniste gratuluję zakupu i nich się dobrze sprawuje szkoda, że już nie jeździsz Toyotą...mam nadzieję, że nadal będziesz uczestniczył w życiu forum ![]() |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-19 10:51:32 a co tu krytykować
szkoda że nie toyka ale ważne żeby długo i bez problemowo jezdziło |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-06-19 11:40:51 no i napisałbym coś, ale Rsuhy już wszystko powiedział, więc się tylko przyłączam
miłej lektury haynesa - ja mojego już znam prawie na pamięć
pzdr |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-19 12:26:38 aha zapomniałem napisać na pierwszym zdjęciu fajny kosz wisi na ścianie |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-06-19 12:32:10 no właśnie i czy E12 nie mogła by mieć takich slicznych oczek |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-06-19 13:59:07 caveman: podłokietnika mi też trochę brakuje, to fakt. Ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Pierwsze wrażenie jest takie, że siedzi się bardzo wysoko-pewnie dlatego że w corolli E9 dla odmiany było dosyć nisko. A rover jest wyższy o raptem 5 cm. Co do różnic, to porównując z moją ex-rollką to przede wszystkim:
1)Jest znacznie ciszej - nawet przy 150km/h można normalnie rozmawiać 2)Autko dobrze trzyma się drogi (może dlatego że jeszcze nie zużyte zanadto), nic nie stuka, nic nie puka 3)Kierownicą lżej mi się kręci
4)Przednie fotele po złożeniu nie odjeżdżają do przodu jak w japońcach
4)Skrzynia biegów ładnie chodzi ale daleko jej do japońskiej precyzji 5)Silnik - jak dla mnie rakieta No i ten pomruk, mmm...
Serwis/części: caveman masz rację, w ub.r. brytyjscy związkowcy doprowadzili do upadku MG Rover. W przyszłym roku (podobno) ma się rozpocząć produkcja w Chinach Póki co większość części jest dostępna w intercars, focie i innych hurtowniach, ceny umiarkowane. Co do nietypowych części to pozostaje szrot i zakup w UK (jest trochę sklepów które zajmują się sprzedażą wysyłkową).
rsuhy - kosz nie mój, ja tam tylko kupowałem
Ale do japończyka na pewno kiedyś wrócę No i z forum się nie ulatniam. |
looqasch T E L E T U B I Ś ![]() .... | 2006-06-19 14:20:35 Nooo ładniste to to jest, nie ma co
A o so choziii
Noo i ten obrotomierz ma smaczek ........... prawie 7 tys
To się pewnie nieźle "kręci" |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-06-19 14:49:25 Z czesciami do silnika problemow raczej nie bedzie , idziesz do sklepu i wolasz np. o termostat do Poloneza 1.4 bo przeciez ten silniczek byl montowany do poldkow i jezdzi ich dosc duzo
A tak pozatym to gratulki , ale szkoda ze odchodzimy od marki
|
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-06-19 15:37:29
no nie czapczap |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-06-19 21:52:14
Chodzi o to, że np. w corolli 3d po złożeniu oparcia siedzenia pasażera cały fotel podjeżdżał maksymalnie do przodu aby ułatwić wejscie do tyłu. Tak samo było w starej mikrze. Tutaj niestety tego nie ma. |
paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2006-06-19 22:49:26
|
caroll TOYOTA DRIVER Toyota Corolla 1.6 SOL Jelenia Góra | 2006-06-19 22:56:12 Na poczatek gratulacje.....choc szkoda, ze to nie jakas toyka
No ale.....cale zycie przed toba. Moze kiedys naprawisz swoj "blad"
Moj znajomy mial takiego roverka i zrobil nim ponad 300.000 km !!! I to po polskich drogach ! Nie wypowiadal sie zle, wiec moze z tym "angolem" nie bedzie tragedii. Auto ladne wizualnie, niepowiem..... Czy przypadkiem nie powstalo ono podczas aliansu rovera z honda? Bo ktos mi mowil (kiedys), ze to civic..... Moze zartowal?! Ale obrotomierz do 7.000 daje do myslenia. Pozdrawiam i zycze milej eksploatacji. Ja tez sie pochwale (robilem to w innym watku), bo w polowie sierpnia odbieram nowa RAV4 Toyota rules. |
Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2006-06-20 08:49:24
Rover serii 400 to w zasadzie kopia hondy civic. Protoplasta rovera 25, rover 200 (wersja kanciasta) we wczesnej wersji bazował w duzej mierze na hondzie concerto. Późniejsze edycje były już niestety czysto angielską konstrukcją... |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-06-20 09:08:37 dośc ciekawe auto stylistycznie ![]() |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2006-06-20 10:19:19 Z przodu nawet ładne i z tyłu, z boku to jak Astra trochę, za to wnętrze mi się bardzo podoba
Szkoda że 3 drzwi i tylko 1.4, choć pewne zalety to ma. Tak jak napisał Czap-czap, jeśli chodzi o silnik to to jest chyba ten sam co w poldolocie Ostatnio moj mechanik naprawial podobne auto i za termostat jako część do poloneza płacił pare razy mniej niz za to samo jako czesc do Rovera... Pytanie czy jakość tez jest ta sama |