Jaka i gdzie, silnik turbo, 4 cylindry ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam w planie założyć gaz do auta Saab 900, turbo, 185 KM.

Zdaje sobie sprawe że sekwencja to najlepszy wybór.
Najniższe cenowo oferty w Krakowie to 3200 zł i w góre. Nie chce wydać na to 5000-6000 zł.
W turbo motorach ważna jest jak myślę centralka gazu, soft silnika to podstawa przy doładowanych silnikach.
Słyszałem że niektóre z nich mają zaawansowane sposoby regulacji, niektóre maja możliwość wykożystania własnej mapy.

Liczę na pomoc. Jaka marka instalacji ?? Gdzie założyć w Krakowie solidnie i niedrogo.

widzę że nikt mi nie chce podpowiedzieć, sprecyzuję bardziej:

Po lekturze paru postów, wiem że to soft daję w kość przy sekwencjach. Proszę w takim razie o podpowiedź, który ze strowników dostępnych na rynku ma bogaty soft, kóry moża odświeżać.
Czy mając np. laptopa i oprogramowanie do regulacji, można łatwo samodzielnie przeprowadzać regulacje w swoim zakresie ??

Ewentualnie, zakładając że gazownik nie ma super wiedzy na temat strojenia silnika turbo, czy firma, która posiada hamownie + sporo wiedzy na temat strojenia silnika turbo może wykonać bez problemu regulację w oparciu o własne oprogramowianie ewentualnie, to które mogę dostać od producenta sterownika ??

Jeżeli ktoś z Was prerabiał podobny temat, proszę o opinie.

Jeśli ktoś uważa że instalka za 3500 nie da rady, też czekam na takie opinie.

hejka