MotoNews.pl

Pomocy E-32 CHYBA KOMP ŚWIRUJE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM !!! Mam problem z E-32 z 90 roku. Zostawiłem młodszemu braty autko , a po powrocie okazało sie że za każdym razem po przekręceniu kluczyka robi test zegarów . A jak by tego tego było mało to jeszcze przestał pokazywać na głównym wyświetlaczu deski rozdzielczej funkcje spalania , temperatury i tp.

Auta i kobiety sie nie porzycza

A no sie nieporzycza. Ale ja wyjechałem na dłużej a pozatym i tak nim niejezdze bo prawko mi wstrzymali. Tylko czasami przepale. A teraz jest usterka i trzeba ją usunąć.

Cytat:
2006-02-21 10:31:55, Jarek1234 pisze:
Auta i kobiety sie nie porzycza

Cytat:

A no sie nieporzycza.

tak nie poŻycza się.

A odłacz kleme na parenaście minut, komp sie zresetuje i możliwe, że będzie po problemie.

Wczoraj już odłąnczałem akumulator ale na niedłużej niż na 5 min. Wypinałem deske i mały wyświetlacz przy radyjku i dalej to samo. Zrobi testa deski , pokarze komunikat o stanie płynu w chłodnicy i gaśnie.

a ja tak sie zastanawiam bo w sobote rozbilem auto i od sobopty ma wyjety akumulator, ciekawe czy to cos zaszkodzi elektronice???

Cytat:
2006-02-21 11:36:31, Jarek1234 pisze:
a ja tak sie zastanawiam bo w sobote rozbilem auto i od sobopty ma wyjety akumulator, ciekawe czy to cos zaszkodzi elektronice???

nie

cieszy mnie to

Mam nadzieje że mocno nierozbiłes bryczki.

napisalem o tym post pt. "wypadek e34"

Ja mam moją też lekko uszkodzoną. Najechał namnie mercedes 814 , bo zmienił pas ruchu bez kierunkowskazu i nieużył lusterka. Błotnik zderzak i kilka plastików. I od trzech miechów kasy z ubezpieczalni wyciągnąć niemoge.

no to jestes w o tyle dobrej sytuacji ze jestes poszkodowanym a wiec ubezpieczalnia teoretycznie odda Ci kase ja niestety jestem sprawca i sam musze placic za wszystko

Odłączenie akusia niepomogło . Dalej to samo. Podociskałem wtyczki i nic .Może ma ktoś jakiś inny pomysł.

Dziśiaj teoretycznie zlokalizowałem źrudło usterki. Jak niepodepne pierwszej szarej wtyczki od lewej stront w desce rozdzielczej to wszystko działa jak dawniej. Lecz po włączeniu świateł brak jest zielonej kontrolki ale lampy świeca. Czy może ktoś wie od czego jest ta wtyczka E-32 730 90'

Cytat:
A odłacz kleme na parenaście minut, komp sie zresetuje i możliwe, że będzie po problemie.

Niestety w ten sposób nie resetuje się diagnostyka ale komp. sterujący pracą silnika.