Milas, zgadzam się z tym co piszesz. Może odzywam się bez potrzeby, ale coś napiszę. W Łodzi w serwisie BMW na Aleksandrowskiej czujnik temperatury (ten podający odczyt na sterownik) do silnika m20 kosztuje 100zł, i to nie VDO, taki jak miałem. Poza tym odebrał telefon jakiś "fachura" i nie wiedział o jaki silnik chodzi !!!!!!!!!!! Nie wieział o istnieniu m20!!! Potem stwierdził że go nie ma w komputerze, nie znał real.oem, ale jakoś "doszliśmy" (bo mówiłem głównie ja) po modelu, że 320 z 87 roku, i że czujnik na termostacie sie znajduje i że to ten z dwoma pinami, wyglądający troche jak świeca zapłonowa i stwierdził, że za trzy (!!!!!!!!!) dni mógłbym po niego przyjechać. Dodam że w sklepie z częściami do aut zachodnich kosztuje taki czujnik 20zł (nie VDO wprawdzie, ale za to znajduje to odbicie w cenie; zresztą można też taki za max chyba 70zł zamówić) i jest dostępny jak najbardziej od ręki.
Normalnie polecam. Fachowcy pełną gębą!!! Przy okazji pozdrawiam panów z serwisu:
Co do wymiany oleju, to zawsze sam to robię. Koszt za olej do silnika + filtr + oleje do skrzyni i mostu to sto kilkanaście zł. (Mobil1 i Texaco, nie z beczek).
Ale serwisy oczywiście są różne...
pozdr