MotoNews.pl

Zamarza gaz w omedze b 2.5l V6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam omege b 25.l V6 mam gaz sekfencyjny OMVL . zamarza mi gaz nawet jesli mam wyższa temp. np. 50-60 stopni silnika to i tak szarpie a jak mu dam gaqzu to całkowicie idcina gaz tak jak by go zabrakło i przełancza na benzyne. bym musiał chyba jechac z 10 km dopiero przełączyć go na gaz to może by było dobrze. miałem kiedyś vectre na zwykłej instalacji i nie było takich problemów. pochodził pare min. przełączyłem na gaz i wszystko grało.

Czesc. Sluchaj to ze przewody sa zimne i zamarza reduktor to znaczy ze wcieli Ci źle wode albo masz zapowietrzony układ chłodzenia!!!! Wode najczesciej wcina sie pod przewody z nagrzewnicy. Wiec jesli masz dobrze wcieta to masz zapowietrzony uklad Musisz poprostu odpowietrzyc. To ze przelancza na benzyne spowodowane jest tym ze jak zamarznie Ci reduktor to spada cisnienie i map sensor (czujnik cisnienia i podcisnienia) przelanacza Ci na benzynke

Jak odpowietrzyc????? Poluzuj opaske na przewodzie wodnym od reduktora i czekaj za poleci plyn chlodzacy

Jak to zrobisz to powinno byc OK Jak cos to pisz jeszcze to Ci pomoge z tym Dreamem