| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lesdud Essi MK IV Wyrzysk | 2006-04-08 10:36:28 Witam zacznę od tego jaki mam zestaw.
Uniden Pro-510, antena Alan S-9plus, magnes 11cm Alan. Posiadam tez miernik SWR, POWER Meter firmy President TOS-2 mozna go obejrzeć tu: http://www.sklepcb.port2000.pl/index.php?katalog=produkty&kategoria=12&produkt=65918. Problem polega na tym, ze gdy ustawię przełącznik pierwszy na SWR, drugi na FWD i pokrętłem CAL chcę ustawić wskazówkę do konca skali na SET to po wciśnięciu na gruszce przycisku wskazówka albo się wcale nie rusza albo wachluje jakos dziwnie i skacze sobie jak chce i nawet czasami do set nie da sie rozkrecic. Ten sam objaw jest jak włączę żeby mierzyło PWR też skacze wskazówka i nie chce stanąć w jednym położeniu!!! Miernik jest sprawny w 100% sprawdzany w 2 innych pojazdach na innych zestawach CB. Śmie twierdzić że to coś w radyjku (tylko co - czy to może być końcówka mocy?). Antena napewno nie ma winy bo zalozylem inna- LEM i efekt ten sam!!! Spotkał się ktoś z takim problemem? Z góry dziękuję za pomoc!!! Pozdrawiam |