MotoNews.pl

Fiesta po zderzeniu nie chce zaskoczyc :( może ktoś coś...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam fieste 92' 1.3ben. ze skrzynia auto mam maly problem mialem zderzenie z drzewem male po naprawach blacharskich i calej reszcie nie chce zapalic zalapala tylko na chwilke i zaraz padla a teraz wogole nie odpala, cos mi wspominano o jakims wylaczniku zderzeniowym ale nic takiego nie znalazlem czy wogole ktos sie orietuje czy moze byc w tym aucie,jest iskra ale jak sprawdzic czy jest podawane paliwo.Ktos moze ma akies pomysly.
Z gory dzieki za wszelkie info.

Cytat:
2006-03-30 12:55:14, wampir_pw pisze:
Witam. Mam fieste 92' 1.3ben. ze skrzynia auto mam maly problem mialem zderzenie z drzewem male po naprawach blacharskich i calej reszcie nie chce zapalic zalapala tylko na chwilke i zaraz padla a teraz wogole nie odpala, cos mi wspominano o jakims wylaczniku zderzeniowym ale nic takiego nie znalazlem czy wogole ktos sie orietuje czy moze byc w tym aucie,jest iskra ale jak sprawdzic czy jest podawane paliwo.Ktos moze ma akies pomysly. Z gory dzieki za wszelkie info.

nie wiem nic o wlaczniku zderzeniowym, a paliwo sprawdzisz bardzo prosto, sciagasz pokrwe wtrysku czy gaznika nie wiem co tam masz, sciagasz przewod doprowadzajacy paliwo do gaznika/wtrysku i druga osoba kreci rozrusznikiem a Ty patrzysz czy idzie paliwo, jest to posrednia sprawa na sprawdzenie pompy bo pompa moze pracowac a byc uszkodzony gaznik lub wtryskiwacz