Witam wszystkich!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Helou!

Witam wszystkich, mam na imię Hubert i jestem nowy na forum. Kupiłem parę miesięcy temu Ładną '88 21072 1.3+LPG i zamierzam przerabiać ją na rajdówkę. Pomaga mi kumpel. Póki co przeróbki nie idą zbyt szybko, bo czasu po pracy nie zostaje nam zbyt wiele, a wyspać na następny dzień się też trzeba. Nigdy wcześniej za tego typu przeróbki się nie brałem (kumpel ma więcej doświadczenia w tym temacie) więc czasem i nie wiadomo od czego zacząć Póki co wywaliliśmy tapicerkę prawie całą (tylko kiera, deska i pedały się ostały), wyjęliśmy silnik, instalację lpg i przednie zawieszenie.

W związku z tym, do czego auto ma być chciałbym się zapytać czy ktoś zna w województwie Świętokrzyskim jakiś dobrych fachowców, którym można by dać do przeprowadzenia szlify bloku, polerkę kanałów głowicy, wyważanie elementów silnika i dostrajania 2 podwójnych gaźników (na razie nie wiem jeszcze czy solexy, czy coś innego)?

Silnik mam zamiar zshortrodować, tylko nie wiem który wariant wybrać.

Gotowe, wyważone o 7mm krótsze rosyjskie korby, jak i wieeele innych konkretnych elementów są na stronie tuningsport.ru którą zapodał mi użytkownik bartixr. Wiem też, że EzerMDS ma możliwość sprowadzania różnych wyczynowych części z Węgier. Jest tu jeszcze ktoś z kim mógłbym się konsultować w sprawie "co wybrać?"

Pozdroofki!