| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzychu85 SYMPATYCZNY GOŚĆ Fiat Tipo Pałecznica | 2004-12-06 08:07:42 Co może być przyczyną migania światł w ŁADZIE 2107 |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-12-06 09:15:16 Regulator napiecia do wymiany jesli chodzi o mruganie wszystkiego. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-12-06 14:46:39 a czy wskaznik LADowania tez lata czy tylko zwiatla?? |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-12-06 20:18:05 No to regulator napiecia - przygladnij sie w ogole alternatorowi. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2004-12-06 21:02:20 Zgadza sie, a moze trzeba coś oczyścić, bo gdzieś jakieś przepięcie jest... |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2004-12-07 00:20:17 Mam dokladnie to samo w siodemce i tez pomyslalem o regulatorze ale u mnie powodem bylo to ze kapie petrygo na regler z grubej rury lecacej z termostatu do chlodnicy.Musze usunac ten wyciek ale nie wiem czy da sie cos z tym zrobic czy regler zmienic. |
mimo_ck SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada21072e/Yamaha XJ ... Kielce | 2006-02-22 14:38:29 Odświeżę temat.
Łada 21072 Powyżej 2000 obrotów migają światla,kontrolka świateł na desce i wskazowka woltomierza(wychyla sie do końca skali,po czym wraca na "czarną kreskę"-jak wahadło w zegarze). na wolnych obrotach nic nie zaobserwowałem. Sprawdzaem na dwóch regulatorach-na obu tak samo. Co jest??Alternator walnął???Ile może ewentualna naprawa kosztować?? |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2006-02-22 14:41:48 No to jak juz wychyla sie az tak mocno to znaczy, ze cos jest nie tak. Stawialbym na regulator, ale skoro sprawdzales hmmm... Moze gdzies jakies przebicie jest ? Lub rzeczywiscie alternator ? Polecalbym wizyte u elektryka. Co do kosztow ciezko tak okreslic - moze byc jakas glupota za pare zlotych, jesli jednak alternator to troche drozej, ale mysle ze tak do 100 zl z solidna naprawa sie uda zmiescic. |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2006-02-22 17:48:02 mam dokladnie to samo, regulatory juz 2 nowe, alter 2 razy reanimowany, regulator jest juz "jakos- tylko elekrtyk wie jak " podlaczony i nadal ten sam bol. Dzis mialem robionego testa i polaczony regler pod aku i mase byl oki. Wiec jakies straty musza byc po kablach w instalacji. Jak mi sie uda problem rozwiazac ( najprawdopodobniej sobota) to dam znac, jak narazie do Archiwum X... |
robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2006-02-23 23:49:20 u mnie na wolnych obrotach pulsują (przepraszam pulsowały, teraz auto nie działa) światła. po dodaniu gazu jest OK.
co do regulatorów, to nawet nowym nie ufam. to jest część elektroniczna i nowa też może być spier..... !!! ja wymieniałem ładowskie regulatory z częstotliwością mniej-więcej pół roku. na szczęście nie jest to drogi interes, a i sama wymiana odbywa się bez wymontowywania podzespołów i może się bezproblemowo odbyć na parkingu (na upartego nawet w drodze). w pewnym momencie miałem już dość wszystkiego i pojechałem do mechanika. założył jeden regulator. przyjechałem na drugi dzień z reklamacją (słabe ładowanie). założył drugi regulator. przyjechałem za dwa tygodnie z reklamacją (wysokie ładowanie). oddał pieniądze i pojechałem do elektryka. przerobili mi na regulator napięcia od Dużego kFiata (pociągnęli kabelek od alternatora do góry i regulator przykręcili do blachy błotnika obok tablicy bezpieczników pod maską). pierwsze wahania regulatora pojawiły się dopiero po 1,5 roku użytkowania !!! bez żadnego problemu wymieniam regulator NA STOJĄCO w 3 minuty (nooo, może w 5 minut). cena regulatora niższa niż ładowskiego, tylko ten model (są dwa modele, różnica jest jakaś-tam z diodami) jest trudniej dostać w sklepie. |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2006-09-24 15:27:24 odświezam wątek . podczas jazdy ale nie zawsze migaja mi swiatla wlacznie z deska rozdzeilczą tzn wylaczaja sie i zaraz wlaczaja i slychac takie bzz sprawdzilem na samych postojowkach i wszystko oki . na mijania dzieje sie tylko podczas jazdy . regulator wymieniany 2,5 miesiaca temu . ladowanie na wskazniku w normie . dzisiaj rozbebeszylem obudowe pod kierownica podociskalem kostki popatrzylem czy nie ma przetarcia na kablach i nic ( poczyscilem przekazniki i poogladalem bezpieczniki i wyglada wszystko oki , wlacznik swiatel tez sprawdzilem i tez oki . CZYZBY TO ZNOW REGULATOR???? |
kruchy_ezg ŁADZIARZ Samara 21093 MPI Zgierz | 2006-09-24 23:24:56 nie wiem jak w 7kach, w samarze sprawdzilbym mase przy swiatlach (ale deska to raczej nie) i skrzynke bezpieczmikow - to czasami jest kosmos jak sie zacznie przygladac,zwlaszcza tym jugoslowianskim czy bulgarskim |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2006-09-25 06:14:13 juz doszedlem co jest przyczyna jak polecial mi dymek z manetek kolo kierownicy na swiatlach juz raz tak mialem kwestia wymieniea tych przelacznikow i chyba powinno byc oki |