Puka przy hamowaniu i skręcie w lewo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może miał ktoś taki problem w poldku 95 rok GLI Lukas przy ostrym skręcie w lewo ( w prawo nie) i przy gwałtowniejszym hamowaniu stuka dosłownie puk puk puk w prawym tylnym kole sprawdzone kumpel jechał ja głowa za oknem z wystawionymi uszami nie widać zeby kolo drgało czy coś takiegojak nim trzepię nie puka luzu na kole nie czuć jeszcze nie rozbierałem ale może ktoś zwalczył taki problem i podzieli się wiedzą

moze obudowa linki hamulca recznego uderza o felge/ciezarki felgi (u mnie tak bylo)???
proponuje odciagnac ta obudowe jak najdalej od kola i przymocowac do piora jakims drutem. moze pomoze

[ wiadomość edytowana przez: -Marcin- dnia 2006-05-20 18:26:13 ]

Cytat:
2006-05-20 18:19:57, papisp pisze:
Może miał ktoś taki problem w poldku 95 rok GLI Lukas przy ostrym skręcie w lewo ( w prawo nie) i przy gwałtowniejszym hamowaniu stuka dosłownie puk puk puk w prawym tylnym kole sprawdzone kumpel jechał ja głowa za oknem z wystawionymi uszami nie widać zeby kolo drgało czy coś takiegojak nim trzepię nie puka luzu na kole nie czuć jeszcze nie rozbierałem ale może ktoś zwalczył taki problem i podzieli się wiedzą

Hmmm - polos do kitu?? A moze amortyzatory ??

[ wiadomość edytowana przez: adamdn dnia 2006-05-20 18:31:40 ]

amortyzator przy hamowaniu troche nie bardzo

Marcin troche mi ise to wydalo bo linka by tarła ale chyba masz racje bo dotykała podwiązałem i przejadę sie jutro bo teraz mam za dużo promili dam znać

Lepiej zapytać jak rozebrać pół auta

1) drążki reakcyjne,
2) tuleje w resorach.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Już Po jeździe próbnej ciężarki na aluskach pukały o linke
Dzięki za podpowiedź

U ojca tez odchodzi pukanie, wylacznie przy skrecie w prawo i puka stosownie do predkosci. Wchodzil juz pod samochod, wszystko sie trzyma a brzmi to tak jakby cos bylo na polosi i sobie pukalo przy wiekszej predkosci i ostrych skretach... Najgorsze ze sam nie mam jak sprawdzic bo mi skrecona noga spuchla teraz...