Puka przy hamowaniu i skręcie w lewo

« Poprzedni | Następny »
Może miał ktoś taki problem w poldku 95 rok GLI Lukas przy ostrym skręcie w lewo ( w prawo nie) i przy gwałtowniejszym hamowaniu stuka dosłownie puk puk puk w prawym tylnym kole sprawdzone kumpel jechał ja głowa za oknem z wystawionymi uszami nie widać zeby kolo drgało czy coś takiegojak nim trzepię nie puka luzu na kole nie czuć jeszcze nie rozbierałem ale może ktoś zwalczył taki problem i podzieli się wiedzą

moze obudowa linki hamulca recznego uderza o felge/ciezarki felgi (u mnie tak bylo)???
proponuje odciagnac ta obudowe jak najdalej od kola i przymocowac do piora jakims drutem. moze pomoze

[ wiadomość edytowana przez: -Marcin- dnia 2006-05-20 18:26:13 ]

Cytat:
2006-05-20 18:19:57, papisp pisze:
Może miał ktoś taki problem w poldku 95 rok GLI Lukas przy ostrym skręcie w lewo ( w prawo nie) i przy gwałtowniejszym hamowaniu stuka dosłownie puk puk puk w prawym tylnym kole sprawdzone kumpel jechał ja głowa za oknem z wystawionymi uszami nie widać zeby kolo drgało czy coś takiegojak nim trzepię nie puka luzu na kole nie czuć jeszcze nie rozbierałem ale może ktoś zwalczył taki problem i podzieli się wiedzą

Hmmm - polos do kitu?? A moze amortyzatory ??

[ wiadomość edytowana przez: adamdn dnia 2006-05-20 18:31:40 ]

amortyzator przy hamowaniu troche nie bardzo

Marcin troche mi ise to wydalo bo linka by tarła ale chyba masz racje bo dotykała podwiązałem i przejadę sie jutro bo teraz mam za dużo promili dam znać

Lepiej zapytać jak rozebrać pół auta

1) drążki reakcyjne,
2) tuleje w resorach.

Już Po jeździe próbnej ciężarki na aluskach pukały o linke
Dzięki za podpowiedź

U ojca tez odchodzi pukanie, wylacznie przy skrecie w prawo i puka stosownie do predkosci. Wchodzil juz pod samochod, wszystko sie trzyma a brzmi to tak jakby cos bylo na polosi i sobie pukalo przy wiekszej predkosci i ostrych skretach... Najgorsze ze sam nie mam jak sprawdzic bo mi skrecona noga spuchla teraz...

« Poprzedni | Następny »