2przod, 2 tyl, sub

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Moje autko to mazda 323F 5d, 95r
Zakupiłem nastepujące audio:
Radio: Panasonic CQ-C8300U
Przod:
*Drzwi: Pyle 5x7'' 120W RMS male jajka gdyż na takie jest tam seryjne miejsce
Tył:
*Półka: PYLE 6x9'' 200W RMS
*Sub: PYLE 300mm 250W RMS
*Wzmak: BM 1200W

I teraz pytanie czy dobrym rozwiazaniem jest podlaczenie przodu pod wzmacniacz radiowy. Półke mostkując 2 wyjscia i Suba mostkując dwa. Czincze z radia do wzmaka poprowadzic jako przod RL i czincze do suba(mam takie w radiu).

Czy tez lepiej przod podlaczyc na jedno wyjscie i polke na jedno wyjscie?

Oraz gdzie najlepiej umiejscowic wzmaka? Co sadzicie o przykreceniu go do półki? Jednak półka w moim aucie jest dosc cienka i nie wiem jak to sie sprawdzi ;/

Mozecie rowniez podac ile orientancyjnie wyniesie zamontowanie tego w salonie Car Audio wraz z okablowaniem. Mam kumpla ktory tez moze to zrobic ale chyba czasem lepiej zaplacic i miec zrobione elegancko. Tylko zalezy ile beda chcieli skasowac.

POZDRAWIAM

z przednimi głosnikami odwaliłes baboka okropnego ale trudno stało sie
Przednie kanały wzmacniacza podłacz pod owale w półce, bo pod przednie to raczej nie ma sensu, tylne kanały zmostkuj i podłacz pod subwoofer. Subwoofef przymocuj do oparca zeby nie latał po całym bagazniku, montowanie go do połki to raczej kiepski pomysł bo w momencie wypadku taka półka ztaje sie smiercionosna pułapką.
W pozadnej firmie Car audio montaz wzmacniacza wraz z przewodami to jakies 150zł i w góre, zaleznie od przewodow i problemow napodkanych ale bedzie to zrobione pozadnie, mozesz dac koledze ale pod warunkiem ze gosc sie na tym naprawde zna i wie co robi inaczej moze ci spalic sprzet a nawet samochod