MotoNews.pl

Głośne stuki z okolic tylnego koła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
wracając do domu zaczeło mi coś głośno stukać w okolicy tylnego koła lewego słychać to zewnątrz i w środku tak jakby ktoś walił młotkiem słychać mocno jak przyśpieszam i jak puszcze gaz. Jak jade ze stałą prędkością słabną a jak na luz wrzuce to znikają wogule
jest to miarowy stykot zależny od obrotu koła co pół obrotu jeden

pomocy nie mogę zdiagnozować

Już zrobione przegłub tak walił bo opaska się poluzowała na gumie . Sucho się zrobiło i syf się dostał.Po wstrzyknieciu smaru ustalo

[ wiadomość edytowana przez: mik41 dnia 2006-03-25 10:20:55 ]

Mike mam to samo jesli bys mogl mi pomoc i wytlumaczyc co mam zrobic....odezwij sie na gg 1523134!!!!!!!!!!

Bardzo prosze o pomoc!!!!!

Pozdrawiam
Piotr

Miałem to samo. Pomogła wymiana półośki z przegubem. Koszt to 100 zł za półoś z przegubem.
Pozdrawiam Mariusz

nie zawsze ale bardzo czesto wystarczy wymontowac półoś jesli trzeba wymienic gumowa oslone przegubu jesli uszkodzona przegub wyczyscic i nalozyc nowego smapu tylko do pelna
pozdro Drus

Cholera jak wy uszkodziliście te gumy przecież to tylny napęd pół oś nie zgina się prawie w ogóle ja u ciebie mam jak nowe te gumy i jeszcze oryginały tylko się cieszyć.
PS
za to w ciągu jednej zimy wykończyłem 2 mosty

Witam. Jak to zostało uszkodzone to tego nie wiem. Ja kupiłem autko w takim a nie innym stanie. Grunt, że teraz Śmiga