Jakie amorki do Corollki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam pytanko jak w temacie - chodzi o Corollke z 89r. 1,8 diesel (sedan).

Wiem, ze Kayaba to jest to , ale powiedzmy, ze nie chce zbytnio pakowac sie w koszty. Zalozenie jest, ze pojezdze tym autem jeszcze przez ok. 1 rok czasu, a dobrze by bylo, aby gwarancja na amorki wynosila 2 lata. Acha, mowa jest oczywiście o tylnym zawieszeniu.

Napiszcie prosze, jakie amorki lepiej kupic do tego auta (olejowe, gazowe)? Wydaje mi sie, ze oryginalnie w tych samochodach byly montowane olejowe. Czy mozna sobie bezstresowo wstawic w takim przypadku amorki gazowe? Jaki bedzie to mialo wplyw na zachowanie samochodu?

Znalazlem np. ma allegro (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=109058977) wynalazek za 120 zl pt.: "Daco" - czy macie jakies doswiadczenia z ta firma? Niby 2 lata gwarancji na to cudo daja . Albo wynalazek firmowany przez "Magnum Technology" (http://www.toyota.amorki.com/model.php?m=9593&o=1351&p=5334).

pozdrawiam,
Maciej

Witam! Polecam Kayabe masz wtedy pewność że długo na nich pojeździsz. Nie sugeruj się 2 letnia gwarancją - w branży motoryzacyjnej takie gwarancje nie maja sensu. Bo po pierwsze jak walnie ci amor czy jakaś tam część na gwarancji to i tak musisz kupić nowe albo liczyć się z 2 tygodniowym postojem bo tyle mniej wiecej wynosi czas reklamacji. Po drugie nawet jak ci uwzględnia reklamacje po kręceniu nosem że może mechanik coś spieprzył i oddadzą nową część to sprzedaż ją najwyżej za połowe ceny a w przypadku twojego auta z tego rocznika to w ogóle jej pewnie nie sprzedasz. Po trzecie koszty robocizny w wypadku wymiany wadliwej części czy amora liczą się podwójnie tego ci nikt nie zwróci.
Warto więc dołożyć kasy i kupić wyrób najwyższej jakości) A amory gazowe oczywiście spoko możesz założyć.Pozdro.

p.s. właśnie jestem w trakcie wymiany wadliwej tarczy sprzęgła i wadliwego akumulatora na gwarancji które potem będę mógł sobie postawić na wystawke )

Witam.

Niedawno wymieniłem u siebie na kayabe.
Nie ma się co zastanawiać ja kupiłem ze sklepu aż w Olecku.
Umawiasz sie z gościem przez telefon i on ci podeśle za pobraniem.
Ma bardzo tanio mnie kosztowały 326 zeta za 2 szt.na tył. + zestaw oslon i odboi za 52 zeta komplet.

a tu masz namiary : brukmotor@poczta.onet.pl;

Ps. teraz kupilem od nich przegub i jest ok.

Pozdrawiam.

DANE FIRMY

F.H.U "BRUK-MOTOR" Ewa Sienica ul.Paderewskiego 3a, 19-400 Olecko

Telefon kontaktowy 509 746 264

adres e-mail brukmotor@poczta.onet.pl[addsig]