Ciekawosta

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy wiedzieliscie srodzy uzytkownicy duzych fiatow,ze owe klamki w naszych autach byly produkowane z CCCP??dzisiaj odrylem to logo wewnatrz klamki,ktora usunalem u siebie z tylu.

a teraz pytanko do uzytownikow poczciwych maluszkow.dzisiaj widzialem dziwne swiatla tylne w maluchu-takie "odstajace"-wiem,ze to stary motyw,ale cemu byly takie-czy byly to jakies specalne wersje maluszkow????

Cześc!!
Ja gdzieś kiedys słyszałem że te "kwadratowe" lampki od malca produkowali "prywaciarze". Niby nie mogli robić takich samych (patenty) to robili kwadratowe. Ale ile jest w tym prawdy to nie wiem.

Co do maluchowskich swiatel to jesli myslisz o tych kanciastych z wkomponowanymi cofania to byly dostepnie gownie a giedach i byl to chyba wymysl jakis prywaciarzy i takie jersji malucha nie byloIMHO oczywiscie. Takie swiatal dla mnie to juz 100% oldskulu

a ja slyszalem, ze byly takie w wersjach eksportowych - bo one mialy swiatlo "wsteczne"

tez mi sie wlasnie wydawalo,ze jest tam swiatlo wsteczne,kiedys jak bylem mlodszy,chciaem ,zeby ojciec mial takie w malcu

Krupek , Twoja klamka jest ruska bo jest z Lady może i całe drzwi , ja miałem Polskie klamki .
Lada ma takie same drzwi i klamki , więc ktos musiał poprostu włożyć do Twojego Fiata bo taką miał pod renką , ale te do DFa nie były produkowane za granicą .

a wracając do tych lamp w maluszku.prywaciarze ni emogli robić lamp ze śwoiatłem wstecznym bo instalacja nie był aprzystosowana do takich lamp! dokładni eni ewiem o co chodziło ale ktoś mi kiedyś mówił ze to była wersja maluszka przygotowana na rynek niemiecki.

Blady moja furka jest z 83-czyli z najcienszych lat w Polsce wiec moze skladali go z byle czego,zeby chociaz wyjechal z fabryki-i nie jedna klameczka ma takie oznaczenia,ale 2