| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
andy247 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Poznań | 2003-12-07 14:47:47 Witam
Mam zamiar zamontowac radio. Jednak nie mam pojecia jakie glosniki zamontowac. Fabrycznie sa zamontowane zaslepki na glosniki, ale spec mi powiedzial ze wejda tam tylko 8, a najmniejsze dostepne w sklepach to 10. Moze lepiej w dzwiach, tylko czy tam sie 10 zmieszcza, a moze na tylnej polce. Moze ktos wie jak rozwiazac ten problem? Pozdrawiam |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2003-12-07 15:18:33 Witam !
Ja mam wprawdzie samare, a z 2107 nie mialem zbyt wiele do czynienia, ale niemozliwe zebys nigdzie nie mogl dostac 8 - jak nie w sklepie to popatrz po gieldach, na pewno cos znajdziesz. A jesli chodzi o glosniki w drzwiach to przy montazu niestety sporo roboty zeby byl jakikolwiek efekt... przynajmniej w samarze Pozdrawiam ! |
magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2003-12-07 19:05:24 hej!!
głośniki 10 też zmieścisz,tylko nie przykręcisz ich na wszystkich śrubkach,ale jak dokręcisz dobrze na jednej,to będzie ok. ja tak mam w swojej siódemce i jest dobrze. możesz jedynie mieć mały problem,żeby je wsunąć do środka,ale to tylko niewielki mankament-kilka minut i po sprawie. co do tylnej pólki,to Ci za wiele nie powiem,bo dopiero się przymierzam(jakiś czas z resztą) do zakupu.ale na pewno trzeba ciąć chodzi mi o to,że może uda Ci się zmieścić głośniki bez przecinania tego metalowego rusztownania,a tylko wstawisz je między blachę. ale tak czy inaczej musisz wyciąć otwory w plastiku na tylnej półce. najlepiej go zdejmij i obejrzyj to sobie dokładnie i wtedy dobieraj głośniki. powodzenia... [ wiadomość edytowana przez: magik dnia 2003-12-07 19:11:21 ] |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-12-07 22:01:45
zmien speca. 10" wchodza bez problemu, awet z duzym magnesem. Musisz tylko wygiac nieco blaszane narozniki (jak zdejmiesz maskownice, zajarzysz o czym mowie) i powiercic nowe otworki do mocowania. A jesli mas z tweeterem, to jeszcze chyba muszsz wyciac dziurke na niego w maskownicy. Reszte opisze, jak bede mial chwile. W tylna pole bez cieciaq blach malo co wejdzie raczej.... jutro postaram sie opsac szerzej. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-12-07 22:09:02 Byłem tego pewien, ze adasco opowie o montowaniu glosnikow w tylnej polce |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-12-07 22:37:19 Witam
ja mam małe głosniki w desce , a tylnie większe, takie w kolumienkach pod siedzeniami, nawet fajnie toto gra, tylko przy gwałtownym hamowaniu wyskakują czasem pod nogi, ale cóż , prowizorka jak zwykle jest najtwalsza qrcze , zima psuje mi humor, pogrzebałbym sobie coś przy aucie, ale jest zimno i ciemno, tak wielu rzeczy mnie zdazyłem zrobić przed zimą.. |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2003-12-07 23:31:30 no ja tez mam kolumienki pod siedzeniami |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-12-08 09:27:13 MONTAZ w polce tylnej
porzeba: checi, czas, wyrzynarka z brzeszcotem do metalu lub pila, srubokrety, lutownica, zolacja, cos do wytlumienia, dlugie sruby, tulejki dystansowe (lub gotowe sruby dystansowe o dlugosci dobranej indywidualnie - w "praniu" wyjdzie), ew. pierscien dystanowy (sklep z radiami - szukaj), ze dwa czteropaki. zakladam, ze gazu nie masz i przewody pociagniesz sam. Butla nie jest prtoblemem, ale zawadza. wiec demontaz: PIWO -zdejmujesz tylne siedzzenie. potem gorne mocowanie pasow -potem z slukow te plastkowe boczki -teraz polka: ostroznie odginasz jezyczki na krawedzi (kapniesz sie o czym mowa, jak zobaczysz) -polka schodzi PIWO terarz przymiarka (zaleznie o typu glosnikow) i: -mozesz je uniesc nad blache na dystansach, tak zebuy wystawaly kapke nad polke (ale tu dla estetyki potrzebny pierscien duyystansowy tez), albo unosisz tylko tyle, zeby wyszly rowno z polka....PIWO -i teraz tniesz blache, zaczynajac od srodka (dobrzze narysowac linie) - uzywajac wycinarki z przeszczotem do metalu) W bagazniku poloz mokra szmate, bo sie nasyfi, a szmate wyrzuc ostroznie, zeby opilek nie wlazl w lape (boli jak sk...n) PIWO wyciete, pasuje, montujesz do polki glosnik, dystanse itp (od gfory oczywiscie), baczac na stykui glosnika i ew, zawijasz je izolacja (to tak czy siak nie zaszkodzi) - kable lepiej lutowac. PIWO polke wycinasz analogicznie jak blache, przymierzwszy wczesniej maskownice i wszystko razem. tniesz np. grotem lutownicy lub goracym drutem, rownasz pilnikiem. PIWO pasuje, to skladasz o odwrotnej kolejnosci, ale w miedzyczasie miedzy plastik polki a blache wsadzasz jakies wytlumienie: moze to byc gabka, moze welna mineralna (mozna stare kolumny wybebeszyc) PIWO zakladasz maskownice i gotowe. PIWO..... glosniki sa zabezpieczone przed kradzieza, bo ich sruby sa pod platikiem, do gory ich nie wyjmiesz, do dolu tez nie.... a teraz proponuje zapamietac nazwe watku, bo juz chyba 3 raz opisuje. jesli sa pytania, chetnie odpowiem. na zlocie chetnie pokaze. milego rżnięcia |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-12-08 11:53:20 Witam
hmmm Adasco, podoba mi sie ten harmonogram musze go wyprobowac, czy zmieszce sie w rezimach technologicznych? uda sie czy nie, ale w końcu zamontuje głosniki na stałe |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-01-11 11:17:16 Adasco ja mam pytanie do ciebie:
Czy taki piwnych charmonogram, nie ma wpływu na tolerancje błędów. |
Alu Łada 2107 Ruda Śląska | 2004-01-11 12:00:18 moim zdanie z tym niema problemu!!
ten piwny charmonogram imituje Incredible surround!! zresztą po 2 czteropakach wszystko jest Incredible...buahahaha |
sevi Lada 2107 Białystok | 2004-01-11 13:07:56 a ja mam pytanko, czy ktos z was widzial glosniczki w tylnych drzwiach w ladzie 2107, planuje wstawic tam 3drozne 13, da rade ?
pozdrawiam |
maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2004-01-12 21:25:25 W tylnuch to i nie zabardzo ale ja mam z przodu pociętą tapicerkę.Z tyłu myśle że 13 wejdą spoko. |
PySIEK4 POLONEZ 1.6 GLI Sokółka | 2004-01-20 16:46:56 Witam.
Ja natomiast wrzuciłem se z przodu 8 i narazie mi starczają.Z tyłu w bagażniku skrzynia 60 litrowa a w półce 2 porty basowe .Do tego jeszcze koło tylnych wywietrzników na wysokości głowy siedzą gwizdki.Gra to w miare i stereo też siakie takie jest. Nie ukrywam że wycięcie otworów mi zajęło prawie pół dnia , ale czego sie nie robi dla dobrze brzmiącego C.A. pozdro. |
maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2004-01-20 19:53:51 I dlatego wole kombi od "7".
Z miejscem na głośniki niema problemu, bo go niema . Ale za to da się pociąć tapicerke z przodu i do tyłu wejdzie duza skrzynka z basem. |